Verhalen

Trots op het sluitstuk van Holland Park

De entree van een mooi nieuw woongebied in Diemen
De blokken 22 en 23 van Holland Park in Diemen vormen het sluitstuk van Holland Park. De kers op de taart, zo noemt Inge Schipper, directeur Bouwvoorbereiding dit mooie project. “Voor Hurks is het bijzonder dat we deze opdracht in erg korte tijd verworven hebben”, zegt Inge. “Binnen drie weken – en zonder de markt te consulteren – hebben we een raming gemaakt en een aanbieding gedaan, met een aantal voorwaarden. Bij projecten van deze omvang hebben we normaal gesproken veel meer tijd nodig voor calculaties en het in de markt zetten van het werk.”

Trots op het eindresultaat
Het is ons gelukt om de aanbieding waar te maken. Belangrijke partners hebben zich aan het plan geconfirmeerd en binnen de vooraf vastgestelde budgetten meegewerkt aan de realisatie van de bouwblokken die nu de entree van Holland Park vormen. “In het najaar van 2018 kwamen we tot de prijsvorming”, weet Inge nog. “Op 28 januari 2019 ging de eerste paal de grond in. En nu, drie jaar later, leveren we 304 appartementen op. En dan hebben we ook tijdens de bouw nog optimalisaties doorgevoerd.” Inge weet zeker dat iedereen die aan dit project heeft meegewerkt, trots is op het resultaat.

Schouders eronder
Iedereen heeft dag en nacht gewerkt om de planning in te halen. Ook Bergwijkstadspark en Bouwaccent zetten de schouders eronder. Er ontstond een goede samenwerking waarbij in overlegde planning zo is bijgesteld dat de opleverdatum gehaald is. “Iedereen heeft er samen de schouders onder gezet”, zegt Inge, niet zonder trots. “Ook onderaannemers en leveranciers. Er is in weekenden en tijdens vakanties doorgewerkt om tempo te gaan maken.”

“Ik ben super trots op het team. We hebben in gezamenlijkheid een heel mooie draai aan het project weten te geven, in een positieve sfeer.”
Inge Schipper, directeur Bouwvoorbereiding:

Gerelateerde projecten & verhalen

Holland Park
Bouw Vastgoedontwikkeling

Holland Park

ASML De Run 1000
Bouw

ASML De Run 1000

Einstein Campus
Bouw

Einstein Campus