Nieuws

Start bouw Muse Maastricht

Woensdag 11 mei heeft de eerste handeling plaatsgevonden bij project Muse in Maastricht. Daarmee zijn we officieel gestart met de bouw van ruim 500 studentenwoningen.

Start bouw voor Project Muse Maastricht
Onlangs is de circulaire sloop van het PostNL-gebouw, gelegen op Dubois Domein 50, afgerond. Om aan de vraag naar betaalbare nieuwe studentenwoningen in Maastricht te voldoen, heeft Urban Developers dit plan ontwikkeld voor deze nieuwe studentenhuisvestingslocatie, in samenwerking met Zuyd Vastgoed en Mathieu Bruls architect. Vanaf de zomer van 2023 kunnen meer dan 500 studenten worden ondergebracht in volledig ingerichte studios met algemene ruimten in Muse Maastricht.

Transformatie 
Hurks transformeert in opdracht van Round Hill Capital de huidige PostNL-locatie op het Dubois-domein in Maastricht tot een nieuw onderkomen voor studenten. Namens de opdrachtgever verzorgen Urban Developers de directievoering en Zuyd Vastgoed het bouwtoezicht projectmanagement. Inmiddels is de bouwplaats ingericht en is het PostNL-gebouw aan het Duboisdomein 50 gesloopt. Nu kan er een begin gemaakt worden met de bouw van de studentenwoningen.

Planning
De circulaire sloop van het voormalige PostNL-gebouw is inmiddels afgerond. De nieuwbouw van 506 volledig ingerichte zelfstandige studentenappartementen met gemeenschappelijke voorzieningen waaronder studie lounges, een gym met buitenruimte, fietsenkelder en 52 parkeerplaatsen is thans gestart. Binnen dit project wordt veel gebruik gemaakt van prefab bouwcomponenten, van betonnen wanden tot badkamerunits en installaties. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2023.

"De herontwikkeling van het oude postkantoor is een mooie start voor de ontwikkeling van grootschalige studentenhuisvesting op de Health Campus. Met dit project voorzien we in betaalbare huisvesting voor (internationale) studenten."
Niels Peeters, gedeputeerde voor Wonen in Maastricht

Betrokken partijen
Round Hill Capital | investeerder/ opdrachtgever
Urban Developers | ontwikkelaar
Zuyd Vastgoed | projectmanagement
Mathieu Bruls Architect | architect
Hurks | bouwbegeleiding en realisatie

Gerelateerde projecten & verhalen

Holland Park
Bouw Vastgoedontwikkeling

Holland Park

ASML De Run 1000
Bouw

ASML De Run 1000

Einstein Campus
Bouw

Einstein Campus