Nieuws

In 3 jaar tijd 179 woningen in duurzame wijk Blixembosch Buiten

Aan de rand van Eindhoven ligt de rustige, groene buurt Blixembosch. Hier worden binnen drie jaar tijd 179 woningen aan de woningvoorraad van Eindhoven toegevoegd.

De eerste 69 woningen worden bijna opgeleverd en de volgende 72 woningen zijn sinds mei dit jaar in aanbouw. Eind dit jaar wordt gestart met de laatste woningen in dit deel van Blixembosch: Het Plateau. De toekomstige bewoners werden vandaag hartelijk welkom geheten door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Hurks, de ontwikkelaars van deze nieuwe woonwijk.

Dit is een prachtig project waar innovatief, klimaatadaptief en duurzaam gebouwd wordt. We hebben het als gemeente ook echt nodig voor de doorstroming in de woningmarkt.
Wethouder Gemeente Eindhoven Mieke Verhees

Vrijdag 30 september organiseerden Hurks en BPD een feestelijk moment bij Beachclub Sunrise bij Aquabest. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanstaande bewoners van de deelfasen Het Plateau I, II en III met elkaar kennis maken en werden zij door middel van een ‘live’ verbinding met de bouwplaats door het in aanbouw zijnde project geleid. Wethouder Mieke Verhees van de gemeente Eindhoven droeg haar steentje bij op de bouwplaats: “We doen er als gemeente alles aan om de woningbouw te versnellen. Dus ik denk ik kom een handje helpen,” vertelt de wethouder, terwijl ze als test een schop de grond insteekt.

De eerste woningen worden eind dit jaar al opgeleverd. Georgeanne de Leuw – van Liebergen,  Ontwikkelingsmanager bij BPD: “Vanaf de start van deze ontwikkeling heeft bewonersparticipatie centraal gestaan. Via bewonerspanels is opgehaald hoe bewoners zelf willen wonen. Hierdoor zijn veel verschillende types ontstaan en zijn de woningen erg gewild. We hebben de wensen van de bewoners echt verwerkt in de wijk. “

Blixembosch Buiten Het Plateau is een levendige buurt met een heel eigen en groen karakter. Dat heeft alles te maken met het unieke landschap en de samenhang in architectuur. Speelse hoogteverschillen en veel ruimte voor groen typeren de buurt. Gerealiseerd worden moderne lichte woningen op een verhoogd plateau, waarvan 8 woningen in de groene geluidswal.  Duurzaamheid staat centraal in Het Plateau waar alle woningen gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp en een groot aantal zonnepanelen worden gerealiseerd.

Al het gebouwgebonden energieverbruik wordt door de woning zelf opgewekt. Naast energiezuinig en dus duurzaam maakt dit de woning met het oog op de hoge energieprijzen veel beter betaalbaar voor de bewoners.
Projectdirecteur Hurks Stefan de Ruijter

Gerelateerde projecten & verhalen

Het Plateau, Blixembosch Buiten
Bouw Vastgoedontwikkeling

Het Plateau, Blixembosch Buiten

Start bouw Blixembosch Buiten – Het Plateau fase I
Nieuws

Start bouw Blixembosch Buiten – Het Plateau fase I

Groen licht voor 180 nieuwe woningen in Blixembosch Buiten
Nieuws

Groen licht voor 180 nieuwe woningen in Blixembosch Buiten