Nieuws

Celsius Van der Bildt genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2019

14-06-2019 – Het kleurrijke Celsius Van der Bildt, fase 1 van Plan Celsius in Woensel West in Eindhoven is één van de negen genomineerden voor de Dirk Roosenburgprijs 2019. En dat terwijl de kleurstelling aanvankelijk nog onderwerp was van discussie. De winnaar wordt in oktober 2019 bekend gemaakt.

Opmerkelijk wijkvernieuwingsproject

Maar een ‘opmerkelijk wijkvernieuwingsproject’ vindt de nominatiecommissie het wel, waaraan Hurks in opdracht van woningstichting Sint Trudo bouwt. Celsius Van der Bildt werd oktober 2017 opgeleverd. Op dit moment werken we aan de tweede fase van het plan: ‘Celsius Snellius’.

Hip, kleurrijk en levendig

“De woonbuurt Volta Galvani, genomineerd voor de DR-prijs in 2013, vormt het vertrekpunt voor een reeks van bijzondere buurten. Voor de ontwerpaanpak van de buurten is een estafette-stedenbouw bedacht. Sommige planelementen worden herhaald in een volgende buurt terwijl weer andere worden ververst. Het betreft het gebruik van archetypische stedenbouwkundige elementen zoals een poort, de gesloten hoek, het bouwblok. Maar het gaat ook om de toepassing van conceptwoningen en het pluriform kleurgebruik”, aldus de commissie.

Da Vinci Huis

Het genomineerde Celsius Van der Bildt is opgebouwd uit een appartementengebouw aan de Edisonstraat in Eindhoven met daarachter blokken met grondgebonden woningen. In totaal omvat deze eerste fase van Plan Celsius in de Eindhovense wijk Woensel-West circa 80 grondgebonden woningen, appartementen en maisonnettes. Hurks ontwikkelde deze eerste reeks woningen volgens het Da Vinci Huis- woonconcept.

Modern comfort

Woensel West moet weliswaar hip, levendig en kleurrijk worden, maar vooral van nu. Met woningen die voldoen aan modern comfort en hedendaagse eisen op het gebied van duurzaamheid. Rond het Celsiusplein worden daarom in totaal zo’n 400 oude woningen vervangen door nieuwe. Daarnaast omvat het gefaseerde ‘Plan Celsius’ betaalbare bedrijfsruimten.

Plan Celsius, Eindhoven

Dirk Roosenburgprijs

De Dirk Roosenburgprijs is de ontwerp- en architectuurprijs van het College van B&W van de gemeente Eindhoven. Deze wordt tweejaarlijks toegekend aan een, binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven, opgeleverd project.

Gerelateerde projecten & verhalen

Plan Celsius
Bouw

Plan Celsius

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius
Nieuws

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius

Hurks start met bouw Celsius Snellius
Nieuws

Hurks start met bouw Celsius Snellius