Bouw

Plan Celsius

Locatie
Eindhoven
Status
Diverse fasen
Programma
400 woningen volgens het Da Vinci Huis-woonconcept
Kenmerkend
Kleurrijke accenten, groene buitenruimten, sfeer oosterse kasba

De eerste fase van Plan Celsius (in de Eindhovense wijk Woensel-West) omvat circa 80 grondgebonden woningen, appartementen en maisonnettes. Hurks ontwikkelt deze eerste reeks (in opdracht van de Eindhovense woningcorporatie Sint Trudo) volgens het Da Vinci Huis- woonconcept. In totaal vervangt het plan zo’n 400 verouderde woningen.    

Rolbeschrijving

Hurks ontwikkelt en bouwt in opdracht van Woningstichting Sint Trudo.

Transformeren
Plan Celsius omvat vier delen met elk een eigen kleuring en sfeer, en wordt in evenveel bouwfases uitgevoerd. Het bestaat uit huur- en koopwoningen en omvat ook kleine commerciële en maatschappelijke ruimtes. Met het Celsiusplein als levendig hart. Doel: Woensel West transformeren van een achterstandswijk naar een bloeiende, samenhangende buurt. Voornaamste doelgroep: kleinere huishoudens van jonge mensen.

 

Kunst en groen
Plan Celsius is een ontwerp van Tarra Architectuur en Stedenbouw in Den Bosch. Het kenmerkt zich door sterke kleurrijke accenten, kunstenaarswoningen en groene buitenruimten. Aantrekkelijk en toch betaalbaar: om dat mogelijk te maken, wordt het gevelbeeld gecreëerd tegen lage bouwkosten. De wijk wordt verkeersluw, met veel groen en met binnentuinen. Ieder bouwblok krijgt een eigen specifieke accentkleur. Kunstenaars worden aangezocht om werken aan te brengen op de koppen van de bouwblokken.

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

PicusKade
Bouw

PicusKade

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen