Nieuws

Dag van de Bouw bezoeken? Kom naar Snellius in Eindhoven!

07-06-2019 – Op zaterdag 15 juni a.s. is het weer Dag van de Bouw! De dag dat bouwplaatsen landelijk de poorten open zetten voor het publiek. Ook Hurks doet mee, samen met woningcorporatie Sint Trudo. En wel met het bijzondere project Snellius in de wijk Woensel West in Eindhoven.

Je bent van harte uitgenodigd

Uiteraard nodigt het Snellius-team je van harte uit deze bijzondere tweede fase van Plan Celsius te komen bekijken! Het word een buurtfeest achter de bouwhekken, met lekker eten en drinken en een hoop te beleven!

Buurtfeest op de bouwplaats

Op zaterdag 15 juni a.s. zetten Hurks en Trudo van 11.00 tot 16.00 uur de poort van Snellius, naast Restaurant Chomicha aan de Edisonstraat wijd op. We vieren de Dag van de Bouw én de Woensel Troef in de Celsiusbuurt. Een feestje met lekker eten en drinken en een hoop te beleven. Loop mee met een rondleiding en bekijk een splinternieuwe Snellius-woning. Kinderen kunnen komen timmeren, metselen en kennismaken met de bouw. Mis ’t niet!

Dirk Roosenburgprijs

Dat Plan Celsius een bijzonder project is, vindt ook de gemeente Eindhoven. Die nomineerde de eerste fase van het project, Celsius Van der Bildt voor de Dirk Roosenburgprijs. Deze ontwerp- en architectuurprijs wordt tweejaarlijks door B&W toegekend aan een, binnen de grenzen van de gemeente Eindhoven, opgeleverd project. Genomineerd worden zowel architectonische projecten (gebouwen) als ruimtelijk-landschappelijke projecten (parken en infrastructuur).

Kleurstelling

De kleurstelling van Celsius Van der Bildt was aanleiding voor discussie, maar uiteindelijk wil de nominatiecommissie dit opmerkelijke wijkvernieuwingsproject nomineren. De aanpak voor de herstructurering van de wijk Woensel West is door Woningstichting St Trudo gekarakteriseerd als kleurrijk, hip en levendig. Dat uit zich in de wens tot onderscheidende, kleurrijke buurten in de wijk.

Gerelateerde projecten & verhalen

Plan Celsius
Bouw

Plan Celsius

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius
Nieuws

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius

Hurks start met bouw Celsius Snellius
Nieuws

Hurks start met bouw Celsius Snellius