Nieuws

Hurks kan starten met bouw van Augustus

21-02-2020 – De bouwvergunning van Augustus in Eindhoven is onherroepelijk geworden. De Raad van State verklaarde het beroep tegen het bestemmingsplan en bouwplan ongegrond, waarmee Hurks nu snel van start kan met de realisatie van dit duurzame nieuwbouwproject binnen de Eindhovense Ring.

Bouwterrein

De buurt vreesde verkeersoverlast en -onveiligheid door de komst van de 65 woningen en pleitte daarom voor een extra aansluiting op de Dirk Boutslaan. De gemeente Eindhoven zag hier echter de noodzaak niet van in, waarna de bewoners beroep aantekenden bij de Raad van State. Die oordeelde het op 19 februari jl. ongegrond. Om zo snel mogelijk na de uitspraak met de bouw van start te kunnen gaan, zijn de voorbereidingen op het bouwterrein van Augustus in december 2019  al begonnen.

Veel belangstelling

Augustus is een centraal gelegen, nieuwe woonwijk binnen de ring van Eindhoven. Het gaat om 65 energiezuinige en gasloze woningen, op de plek waar voorheen Het Augustinianum stond. Er was veel belangstelling voor deze nieuwe, groene buurt. Vrijwel alle woningen zijn verkocht. Gebiedsontwikkeling Hurks is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling en realisatie van Augustus, in nauwe samenwerking met Stichting Carmel (Augustinianum) en de gemeente Eindhoven.

Gerelateerde projecten & verhalen

PicusKade
Bouw

PicusKade

Blixembosch Buiten
Bouw

Blixembosch Buiten

Annenborch
Bouw Vastgoedontwikkeling

Annenborch