Bouw

Blixembosch-buiten

Locatie
Eindhoven
Status
Diverse fasen
Programma
350 eengezinswoningen, gedeeltelijk volgens Da Vinci Huis-concept
Kenmerkend
Buitenschil Eindhoven steeds een beetje duurzamer

Deze nieuwe buurt aan de rand van de bestaande wijk Blixembosch (Eindhoven) krijgt een heel eigen identiteit door het gebruik van landschappelijke elementen. Bomenrijen, groen- en waterpartijen en hoogteverschillen creëren een glooiend groen landschap.

Rolbeschrijving

Hurks ontwikkelt samen met BPD en bouwt de woningen

Geluidswal en architectuur

Een belangrijk onderdeel van de openbare ruimte is een circa 15 meter hoge geluidswal. Deze vormt verschillende niveaus voor terrasvormige bebouwing en geeft een bijzonder uitzicht over de wijk. De wal biedt ook mogelijkheden om te wandelen, joggen en spelen. De architectuur krijgt een duidelijke onderlinge samenhang. Modern vormgegeven woningen, met alle mogelijke comfort, die bovendien energiezuinig zijn. Blixembosch Buiten laat mensen wonen in een buitengebied, terwijl de stadse voorzieningen dichtbij zijn.  

Ontwikkeling
Blixembosch Buiten bestaat uit circa 420 nieuwbouwwoningen. Het gehele gebied wordt in acht fasen ontwikkeld. Toekomstige bewoners zijn bij dat proces betrokken via consultatieavonden met de architect en ontwikkelaar. Voor zeven fasen zullen Hurks vastgoedontwikkeling en Bouwfonds Ontwikkeling de bouw van de woningen op zich nemen. De gemeente Eindhoven beheert de kavels die volgens collectief particulier opdrachtgeverschap (cpo) ontwikkeld kunnen worden.

Gerelateerde projecten & verhalen

Rosmolen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Rosmolen

Plan Celsius
Bouw

Plan Celsius

Princenlant fase IV
Bouw Vastgoedontwikkeling

Princenlant fase IV