Nieuws

Hurks start met bouw 63 LEEF Liverdonk-woningen

18-09-2020 – Op de bouwkavel van 63 woningen LEEF in Liverdonk werd op vrijdag 18 september jl. op ludieke wijze en in opgewekte stemming stilgestaan bij de start bouw. Met in achtneming van de corona-maatregelen konden de toekomstige bewoners, uitgerust met handschoenen en een tuinschepje, een symbolische eerste schep in de grond zetten en vast met elkaar kennismaken.  

Grote belangstelling

Hurks bouwt de 63 Da Vinci Huis-woningen onder de naam LEEF Liverdonk in Brandevoort. Dit doen we in opdracht van ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans Brandevoort VOF. Liverdonk is centraal gelegen en het jongste Buiten aan de rand van Brandevoort. Het ligt op loopafstand van de levendigheid van de Veste en dicht bij uitvalswegen richting Helmond en Eindhoven. De belangstelling voor de woningen is groot. De woningen zijn vrijwel allemaal verkocht.

Authentieke stijlkenmerken

Het deelplan LEEF Liverdonk heeft een dorps karakter en is geïnspireerd op het klassieke ontwerp van de witte woningen van het Limburgse stadje Thorn. In totaal bestaat het programma uit 63 koopwoningen met zowel hoek- als tussenwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Het gaat om woningen van diverse grootte, goothoogte en raamverdeling met authentieke stijlkenmerken, die samen een eenheid vormen waar plaats is voor individualiteit, veelvormigheid en verrassing. De ontwerpen zijn nauw gerelateerd aan het stedenbouwkundig plan van Brandevoort dat zijn bestaansrecht al geruime tijd waar weet te maken.

Liverdonk, Brandevoort

Snelheid en efficiëntie

De opdrachtgever koos voor Hurks vanwege de snelheid en efficiëntie waarmee de duurzame Da Vinci Huis-woningen worden gebouwd. Een tempo dat niet alleen geldt voor de realisatie, maar ook voor de voorbereiding. Da Vinci Huis is een bijzonder efficiënte methode om een woningbouwproject te ontwikkelen en realiseren. Binnen dit modulaire concept wordt waar mogelijk gebruikgemaakt van geprefabriceerde elementen. De ontwikkeling en realisatie zijn in handen van een Hurks team van specialisten, in nauwe samenwerking met vaste partners en de opdrachtgever.

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Annenborch
Bouw Vastgoedontwikkeling

Annenborch

Wonen aan de Linde
Bouw

Wonen aan de Linde