Verhalen

In gesprek met…. leerling-timmerman Tom Loomans (19)

12-10-2020 – Op de bouwplaats van Augustus, een bouwproject binnen de ring van Eindhoven, spreken we Leerling-Timmerman Tom Loomans uit Son en Breugel. Als BBL’er werkt hij onder de vleugels van leermeester Nico Donkers alweer zo’n twee jaar bij Hurks. Augustus is zijn vierde Hurks-project en het eerste Da Vinci Huis-werk. Hij heeft het er prima naar zijn zin.

Augustus

Over Plan Augustus ...

Plan Augustus is een aantrekkelijk woningbouwproject gelegen in een groene oase binnen de ring van Eindhoven, op loopafstand van het stadscentrum. Het gaat om 65 ruim opgezette woningen met veel leefruimte, royale tuinen en goede parkeervoorzieningen in een nieuwe buurt op het voormalige schoolterrein van het Augustinianum. Het gaat om duurzame en gasloze woningen met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0. 

“Als timmerman ben je overal inzetbaar en dat spreekt mij aan.”

“Vorig jaar ben ik geslaagd voor mijn timmermansopleiding niveau 2 via het ROC in Helmond. Nu ben ik bij Hurks in dienst met een niveau 3-contract. Via school ben ik bij Hurks terechtgekomen. Ik heb eerst bij PicusKade in Eindhoven gewerkt. Daar stelde ik veel HSB-wanden en geveldragers. Daarna ben ik even naar Buiksloterham in Amsterdam gegaan en toen nog een poosje bij Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Augustus is weer een heel ander werk. Hier ben ik vooral bezig met profielen stellen. Werkzaamheden die ik ook nodig heb voor mijn opleiding.”

“Ik werk liever met mijn handen.”

Aanvankelijk startte Tom met een opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw bij het ROC in Helmond, maar dat beviel niet erg. “Dat was niet helemaal wat ik verwachtte. Ik vond het veel te theoretisch. Ik werk liever met mijn handen. De opleiding Timmerman sprak mij het meeste aan, vooral omdat het zo’n breed beroep is. Je bent overal inzetbaar, op een grote of een kleine bouw en bij heel verschillende ondernemingen. Het is afwisselend en dat spreekt me aan. Maar ik heb het ook van huis uit meegekregen. Wij hebben thuis een timmerbedrijf en daar heb ik veel meegewerkt. Dat vond ik ook altijd leuk.”

Augustus

“Op ieder project leer je weer nieuwe dingen.”

Bij Augustus heeft hij het goed naar zijn zin, net als op de vorige projecten. “Op ieder project leer je weer nieuwe dingen. Hier ook weer. Veel collega’s kende ik al. Dat had ik al eerder mee samengewerkt op PicusKade.”

Plannen voor de toekomst

In zijn vrije tijd is Tom veel in de sportschool te vinden. Verder kijkt hij als PSV-supporter graag naar het voetbal met zijn vrienden, met wie hij ook regelmatig op stap gaat. Als de corona-maatregelen het toelaten tenminste. Plannen voor de toekomst heeft hij ook. “Als ik klaar ben met mijn opleiding ga ik eerst een paar jaar als timmerman werken. Maar een opleiding als uitvoerder lijkt me voor later ook wel wat.”

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

PicusKade
Bouw

PicusKade

KVL
Bouw

KVL