Verhalen

Niels de Wildt, general manager Beekse Bergen

“In ons Safari Resort mág je dingen en moet je niks” “In de accommodaties ligt voor onze gasten een magazine met een foto van een echte Afrikaanse Savanne en één van ons park. Echt waar: je ziet geen verschil!” Wij voelen ook geen verschil. Het is snikheet op deze tropische dag. En droog. Kurkdroog. Dat baart de general manager Beekse Bergen wel zorgen. Vooral voor de jonge aanplant. De giraffen en zebra’s die vlakbij rondscharrelen, lijkt de hitte minder te deren. Maar die zijn dan ook voor deze temperaturen gemaakt.

General manager Beekse Bergen Niels de Wildt

Geen saaie baan

Maar liefst vijf bedrijven telt Beekse Bergen, dat ondertussen 50 jaar bestaat. Er is Speelland, Vakantiepark, Eventcenter, het Safaripark en nu dus ook het Safari Resort. Niels stuurt ze allemaal aan. Op één dag kan hij overleg hebben over een dancefestival op het outdoorterrein van het Event Center en daarna over de bouw van een nieuw dierenverblijf. Óf over de realisatie van luxe lodges, boomhutten en safaritenten voor een compleet nieuwe pleisterplaats. Eén waar je blikken kunt wisselen met de leeuwen pal voor je terras. Het lijkt ons geen saaie baan.

“Het is ons gelukt”

De fysieke realisatie van het resort startte begin april 2017. Grofweg een jaar, 202 luxe lodges, boomhutten en safaritenten, een centrumgebouw en 800 nieuwe bomen later ligt er een verbluffend mooi en geloofwaardig park. “Het is authentiek. We hebben voor ons gevoel precies de kwaliteit en beleving neergezet die we voor ogen hadden.” We vragen wat hij het spannendst vond in het hele traject. “Dat je je blijft afvragen: hoe komt het resort straks over als het er daadwerkelijk staat. Nu weet ik: het is ons gelukt.”

Hevige storm

Niels vertelt dat het proces van bouwen hem niet vreemd is. “Libéma bouwt natuurlijk wel vaker. Voor het resort kozen we voor Hurks en jullie weer voor een groot aantal onderaannemers. Samen maak je ontwerpen, bestekken, goede afspraken. Toch loopt het in de praktijk altijd weer anders. Soms door gewijzigde inzichten, soms door overmacht. Zoals bij die hevige storm. Dat was echt een ramp, waarbij letterlijk ieder huisje beschadigd raakte. Zeker dan komt het aan op de kwaliteit van de samenwerking. Tussen alle partijen: opdrachtgever, bouwbedrijf, onderaannemers, mensen onderling. Anders krijgt je dit niet voor elkaar.”

Safari Resort Beekse Bergen centrumgebouw Centrumgebouw Safari Resort Beekse Bergen

Voetbalteam

Wij volgen zijn blik naar de smaakvolle lodges, inclusief terrassen van recycled teakhout met uitzicht op de savanne. Een jeep in zebra-look komt aanrijden met balen hooi voor de dieren. Maar liefst 150 verschillende soorten hebben ze in het park. “Je kunt het vergelijken met een voetbalteam. Ook daar bespreek je de tactiek en maak je afspraken over de rolverdeling. Het is een cliché, maar zonder chemie ben je nergens. Tijdens de afbouw van het centrumgebouw bijvoorbeeld. Daar werkten zoveel mensen tegelijk dat ze soms letterlijk over elkaar heen hingen. Dan heb je wel teamspirit nodig!”

Bijzondere beleving

De kwaliteit en bijzondere beleving van het Safari Resort zeggen zich in hoog tempo voort. Vanaf de opening op 23 april jl.  loopt het storm in het park. “Wij willen dat onze gasten zich meteen welkom voelen. Voor hen geen lange rijen aan de receptie, maar een geautomatiseerd slagboomsysteem dat je kenteken herkent dat je bij je boeking hebt ingegeven. Ook de toegangscode van jouw lodge heb je dan al op zak. Bij ons draait alles om beleving. Om dingen mogen en vooral niets moeten.”

Spijtig kijken we achterom als wij wel iets moeten: vertrekken. Het was maar een kort bezoek, maar inderdaad een hele belevenis.

Gerelateerde projecten & verhalen

Safari Resort Beekse Bergen onthult eerste lodges
Nieuws

Safari Resort Beekse Bergen onthult eerste lodges

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius
Nieuws

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius