Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Locatie
Amsterdam
Status
Gereed (2019)
Programma
48 eengezinswoningen
Kenmerkend
Broek in Waterlandstijl aan de polder

Klein Kadoelen ligt aan de Wilmkebreekpolder. In een rustige landelijke omgeving, maar binnen de ring van Amsterdam. Broek in Waterland vormde de inspiratie voor het stedenbouwkundig plan en de architectuur. Die is gebaseerd op de stolpboerderij, met het kenmerkende piramidevormige dak en houten gevels.

Rustieke sfeer

Klein Kadoelen ademt een rustieke sfeer. Die is onder meer te danken aan nauwe straatjes voor langzaam bestemmingsverkeer, doorgangen en doorkijkjes tussen de woningen, groene hofjes en karakteristieke heggen. Voor een groene energievoorziening werd gebruikgemaakt van zonnepanelen en warmtepompen.

 

Klein Kadoelen

Rolbeschrijving

Klein Kadoelen betreft een gebiedsontwikkeling waarvoor Hurks de projectontwikkeling en realisatie verzorgde.

Hurks is een pionier in Amsterdam-Noord.

Pioniers

Het project vervulde een pioniersfunctie in Amsterdam-Noord. Ooit een gebied waar de meesten niet wilden wonen, is het nu hip en populair. De stijl en opzet van Klein Kadoelen hebben daar zeker aan bijgedragen. Grondgebonden woningen met een tuin en parkeermogelijkheid op eigen grond waren (zeker binnen de ring) uitermate schaars in Amsterdam. Dit unieke project kwam tot stand door nauwe samenwerking tussen Houben / Van Mierlo Architecten en landschapsarchitect Delva.

Gerelateerde projecten & verhalen

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius
Nieuws

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus