Nieuws

Officiële start bouw PicusKade op vers gestorte DAF-vloer

17.05.2018 – Op de net gestorte vloer van de uitbreiding van het DAF-museum aan het Eindhovensch Kanaal in Eindhoven werd deze week de officiële start bouw van PicusKade gevierd. Op het scherpst van de snede, “Want morgen gaan we verder met het plaatsen van de kolommen en gaan we verder de hoogte in”, aldus uitvoerder Marco van Tiggelen. Alle betrokken partijen trokken aan de touwtjes van het te onthullen bouwdoek. Het ging nog even mis, maar dát losten de mannen van Hurks in no-time op met een hoogwerker.

PicusKade, Eindhoven

Grote belangstelling voor de officiële bouwstart

De belangstelling voor de officiële bouwstart, die feitelijk in het najaar van 2017 begon, is groot. Het ging om afgevaardigden en relaties van de betrokken partijen, maar ook een groot aantal vrijwilligers – het DAF museum heeft er 160 – onderaannemers en natuurlijk onze mensen van het bouwteam waren van de partij. Ondertussen is de kelderbak voor de parkeergarage onder PicusKade gereed en gaat de bouw nu de hoogte in.    

Sociale verhuur

In totaal omvat het plan 248 wooneenheden: 32 gevarieerde koopwoningen, 85 studio’s en 18 tweekamerappartementen voor de sociale verhuur. Bovendien voorziet het in 113 huurappartementen. Een deel van de woningen komt bovenop de uitbreiding van het DAF Museum van 1100 vierkante meter. Daarnaast komt een toren. De verkoop van de woningen loopt al en de belangstelling is groot. De verhuur volgt later.

DAF Museum

PicusKade is een project van de lange adem, zo blijkt uit de toespraken van onder meer René Clijsen van Laride en wethouder Wilbert Seuren van de gemeente Eindhoven. Andere partijen die al sinds het begin zijn aangehaakt zijn Laride (woningcorporatie Woonin en Bouwinvest), het DAF Museum en Hurks. Al sinds 1999 wordt er over de uitbreiding van het museum en de woningbouw gepraat. Het duurde zo lang omdat de plannen diverse keren strandden bij de Raad van State of wijzigingen in het bestemmingsplan.

Hartje Eindhoven

PicusKade verrijst aan het Eindhovensch Kanaal op een locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein, op tien minuten loopafstand van hartje centrum Eindhoven. Een gewilde locatie met alle voorzieningen bij de hand. De oplevering van PicusKade volgt volgende zomer.

Gerelateerde projecten & verhalen

PicusKade
Bouw

PicusKade

Officiële start bouw PicusKade op vers gestorte DAF-vloer
Nieuws

Officiële start bouw PicusKade op vers gestorte DAF-vloer

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius
Nieuws

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius