Nieuws

Studentenhuisvesting Aurora genomineerd voor Dirk Roosenburgprijs 2017

23.10.2017 – Opnieuw is Hurks bouw & vastgoedontwikkeling één van de genomineerden voor een toonaangevende prijs. Met project Aurora dingt Hurks mee naar de Dirk Roosenburgprijs 2017. De studentenhuisvesting op het TU/e terrein die Hurks vastgoedontwikkeling ontwikkelde en waarvoor Hurks Prefabbeton de gevel leverde de geprefabriceerde betonnen sandwich- elementen

In opdracht van Stichting Woonbedrijf SWS/Hhvl ontwikkelde Hurks de studententoren op een prachtige locatie aan de Dommel op het TU/e terrein in Eindhoven. Een gebouw naar ontwerp van Office Winhov, Amsterdam met Office Haratori, Zürich in samenwerking met BDG Architecten, Almere. Het gaat om een gebouw met 303 studentenwoningen, voor met name internationale studenten en promovendi.

Aurora, EIndhoven

Juryrapport

De nominatiecommissie is erg te spreken over de ontwerptechnische en hoge esthetische kwaliteit van dit project. “De dragende gevel van het schijfvormige gebouw bestaat uit geprefabriceerde betonnen sandwich elementen met een doorlopend stramien. Het is een bijzonder intelligent ontwerp waarbij de vloeren, badkamers en installaties zijn geprefabriceerd. Hierdoor is het gebouw in een korte bouwtijd gerealiseerd. Het woongebouw is bovendien fraai ingepast in de plattegrond van campus, vanaf 1957 gebouwd naar het stedenbouwkundig ontwerp van S.J. van Embden waarbij gebouwen in een doorgaand landschap zijn geplaatst. Het nieuwe masterplan voor de campus volgt deze opzet en introduceert de studentenhuisvesting in lijn met de bestaande hoogbouw.”

Prijsuitreiking

Om de twee jaar reikt het EIndhovense college van B en W de Dirk Roosenburg-Architectuurprijs uit. Sinds 1989 wordt deze prijs uitgereikt aan een opmerkelijk en inspirerend bouwproject binnen de gemeente Eindhoven. Er is een juryprijs en een publieksprijs. De prijsuitreiking is op vrijdag 27 oktober in Natlab (Kastanjelaan 500). Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. 

Gerelateerde projecten & verhalen

MetaForum
Bouw

MetaForum

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler