Nieuws

Vernieuwd en uitgebreid DAF museum officieel geopend

11-11-2019 – Afgelopen vrijdag, op vrijdag 8 november jl. werd het vernieuwde en uitgebreide DAF museum officieel geopend door niemand minder dan Pieter van Vollenhoven. Voor de gelegenheid nam hij samen met loco-burgemeester Marcel Oosterveer plaats achter het stuur van een DAF Pony. Met een druk op de knop werd vervolgens de 1.100 m2 extra museumruimte zichtbaar die Hurks bouwde als onderdeel van project PicusKade.

Dat gebeurde onder het toeziend oog van honderden betrokkenen. Genodigden, waaronder oud-minister president Jan Peter Balkenende, heel veel vrijwilligers – het DAF museum heeft er zo’n 150 – en een aantal nazaten van DAF-oprichters Hub en Wim van Doorne. In het DAF Museum is de geschiedenis te zien van Van Doorne’s Automobiel Fabriek. In het museum zijn de bedrijfswagens, bussen, militaire voertuigen en rallyvoertuigen tentoongesteld die door DAF zijn ontwikkeld, evenals enkele prototypen die nooit in productie zijn gegaan.

picuskade

Verbouwing en uitbreiding

De omvangrijke verbouwing en uitbreiding maakt deel uit van PicusKade. Een project dat Hurks ontwikkelde met woningcorporatie WoonInc en Laride en in samenwerking met WoonInc, Bouwinvest, het DAF-museum en Hurks tot stand kwam. Naast de uitbreiding van het museum omvat het plan 248 wooneenheden: 32 gevarieerde koopwoningen, 85 studio’s en 18 tweekamer-appartementen voor de sociale verhuur. Bovendien voorzet het in 113 huurappartementen voor de vrije sector en  een parkeerlaag voor de bewoners. Twee jaar na de start bouw werden de eerste woningen begin oktober jl. opgeleverd.

Gerelateerde projecten & verhalen

PicusKade
Bouw

PicusKade

Officiële start bouw PicusKade op vers gestorte DAF-vloer
Nieuws

Officiële start bouw PicusKade op vers gestorte DAF-vloer

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus