Bouw Vastgoedontwikkeling

Boulevard Zuid verruilt oude stenen voor nieuwe

Locatie
Eindhoven
Status
Gereed (2017)
Programma
Nieuw wijkwinkelcentrum met 64 appartementen
Kenmerkend
Gebiedsontwikkeling en revitalisatie met winkelen en wonen

Al in 1998 werd voor het eerst gesproken over een nieuw wijkwinkelcentrum aan de Heezerweg in de Eindhovense wijk Stratum. Vele jaren later werden wilde ideeën omgevormd tot concrete, haalbare plannen, luisterend naar de naam Boulevard Zuid. De investering, ontwikkeling en realisatie kwamen voor rekening van Hurks en Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen. De partijen participeren elk voor 50%.

Samenhang

De doelstelling: meer samenhang tussen wonen, winkelen, parkeren en verblijven, het upgraden van het voorzieningenniveau en het toevoegen van comfortwoningen met respect voor het cultuurhistorisch stadsgezicht van de Heezerweg.

Nieuwe stenen voor oude

Voor de plannen was Woonbedrijf bereid 65 bestaande woningen en garageboxen in te leveren. Een goede ruil, want de woningstichting kreeg daar 64 comfortappartementen voor terug. Nieuwe stenen voor oude, zogezegd. Daarnaast werd er ongeveer 4.800 m2 aan commerciële ruimte toegevoegd en ca. 1.690 m2 bestaande winkels gerevitaliseerd. Hurks en Van Schijndel ontmoetten elkaar eerder in de bouwcombinatie Van Schijndel/Hurks VOF rond het Piazza-project in Eindhoven. Het plan omvatte bovenwoningen in 2- en 3-laagse bebouwing, twee flinke supermarkten: een AH en een Lidl, aanvullende dagwinkels en een groot parkeerterrein aan de achterkant.

Boulevard Zuid

Winkelstructuur

Alle betrokkenen, inclusief de gemeente Eindhoven waren enthousiast over de opzet. Met name omdat het om een aantekkelijke winkelstructuur ging het het plan beantwoordde aan de  grote vraag naar sociale woningbouw appartementen. Vooral onder de oudere bewoners die graag in ‘hun’ wijk willen blijven wonen. De comfortwoningen zijn dan ook voorbereid op het aanbrengen van extra voorzieningen voor mensen op leeftijd of met beperkingen. Geheel volgens de wensen van Woonbedrijf waarmee een nauwe samenwerking bestond.

Gerelateerde projecten & verhalen

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Leidsche Rijn Centrum
Bouw

Leidsche Rijn Centrum

KENN
Bouw Onderhoud & Retail Vastgoedontwikkeling

KENN