Bouw Vastgoedontwikkeling

Centrumplan Wolfsberg

Locatie
Deurne
Status
Gereed, 2008
Programma
Commerciële ruimten, appartementen, cultureel centrum en parkeergarages
Kenmerkend
Nieuw kloppend stadshart

Deurne had behoefte aan een gevarieerd winkelgebied, dat paste bij de bestaande omgeving. Hurks ontwikkelde en realiseerde centrumplan Wolfsberg. Wonen, winkelen, parkeren en recreëren zijn hierin verenigd.  

caption goes here

Rolbeschrijving

Hurks ontwikkelde en bouwde dit centrumplan in Deurne.

Hoogwaardig afwerkingsniveau

Wonen

Het centrumplan omvat 161 appartementen. Deze hebben elk een hoogwaardig afwerkingsniveau en zijn voorzien van individuele installaties. Centrale trappenhuizen leiden naar prefab betonnen galerijen boven het tweede maaiveld, met toegang tot de appartementen. De gevels zijn uitgevoerd in metselwerk en voorzien van houten puien. De appartementen zijn gerealiseerd in zowel de koop- als in de sociale huursector. De huurappartementen zijn overgedragen aan Woningcorporatie Bergopwaarts uit Deurne.

Winkelen

De winkels zijn gelegen onder en aansluitend aan de appartementen. De daken van de winkels zijn ingericht als zogenaamd tweede maaiveld en bieden een beschermd en beschut binnenmilieu.

Parkeren

Goede en voldoende parkeervoorzieningen zijn essentieel in een winkelgebied. Voor plan Wolfsberg werd gekozen voor zowel openbare parkeerplaatsen (op het maaiveld) als ondergrondse parkeergarages. In totaal voorziet het plan in 245 openbare en 172 private parkeerplaatsen. Ontwerpbureau Hans Pilon voorzag de openbare parkeergarage van een passende identiteit. Heldere verlichting, duidelijke bewegwijzering, een innovatief beheersysteem en afwisselend kleurgebruik creëren een omgeving waarin je je auto met een goed gevoel achterlaat. De parkeergarage is optimaal toegankelijk gemaakt met een rolpad en een lift. Het plein biedt ruimte voor wie kort wil parkeren.

Sociaal-cultureel centrum

Het sociaal-cultureel centrum bevat een multifunctionele zaal met 375 zitplaatsen. De zaal is voorzien van diverse theatertechnische installaties. Bijzonder aandachtspunt bij de realisatie was de geluidsuitstraling naar de omliggende woningen. Om deze te voorkomen werd onder meer een volledig gedilateerde constructie toegepast.

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Centrumplan Waddinxveen
Bouw

Centrumplan Waddinxveen

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Medina
Bouw Vastgoedontwikkeling

Medina