Bouw Vastgoedontwikkeling

Medina

Locatie
Eindhoven
Status
Gereed, 2002
Programma
73 appartementen en atelierwoningen, 2.000 m² commerciële ruimten, 2 parkeergarages
Kenmerkend
Een groen woon- en werkgebied op centrumlocatie

Medina bestaat uit één groot multifunctioneel gebouw en twee kleine woon-werkgebouwen daartegenover. Kleinschalige vormgeving met dakbegroeiing aan Het College en grootstedelijke massa’s aan de Vestdijk, zorgen voor een integratie van wonen, werken en parkeren in één complex. Het gedifferentieerde woningaanbod voorziet ook in atelierruimten en dakterrassen.

Rolbeschrijving

Hurks ontwikkelde en realiseerde deze groene oase in de Eindhovense binnenstad.

Natuur in de stad

Medina heeft de natuur teruggebracht naar de binnenstad. Vogels hebben er nestgelegenheid, bijen vinden er nectar, en voor vlinders is de Smalle Haven een veilige haven. In de zomer blijft het gebouw vanbinnen koel. Wanneer het regent, nemen de planten veel van het water op. De belasting voor het riool is daarmee ook minder groot.

Van stenen naar mensen
Ging het in de vorige eeuw vaak nog over de stenen in de stad, nu komen leefbaarheid en mensen meer en meer centraal te staan. Met de Smalle Haven als geheel en Medina in het bijzonder is Eindhoven erin geslaagd een achtergebleven stukje stad op een innovatieve manier te transformeren. Het is nu een straat waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Gerelateerde projecten & verhalen

PicusKade
Bouw

PicusKade

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei