Bouw

Shell Technology Centre, Amsterdam

Locatie
Amsterdam
Status
Gereed (2017)
Programma
Design & Construct-opdracht voor laboratoriumvleugel L-Oost
Kenmerkend
Driemaal scheepsrecht bij Shell

Na de ontvlechting van het bestaande en te slopen gebouw L-Oost op het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA), volgde een Design & Build-opdracht voor de bouw van een nieuwe laboratoriumvleugel op het terrein van dit onderzoekscentrum in Amsterdam-Noord.

Shell

Health, Safety, Security & Environment tot in de hoogste graad

Een aanvullende derde opdracht deed een beroep op ons renovatie-dna: de gefaseerde gevel- en dakrenovatie van het Haagse hoofdkantoor van Shell. Driemaal scheepsrecht bij Shell.  

Wereldwijd onderzoek

De Design & Build-opdracht van Shell omvat de ontwikkeling en bouw van de nieuwe laboratoriumvleugel L-Oost van het onderzoekscentrum STCA in Amsterdam. Deze vleugel beslaat 8.500 m2 en is bestemd voor wereldwijd onderzoek naar een betere en efficiëntere winning van ruwe olie. In totaal gaat het om een locatie-uitbreiding van ruim tien procent, waarbij veel aandacht uitgaat naar de Shell-speerpunten Health, Safety, Security & Environment (HSSE). Het betreffende Shell-complex aan het IJ is één van de drie laboratoria in de wereld waar Shell zijn onderzoek concentreert. Aan Hurks de taak op een veilige manier een werkend gebouw neer te zetten, waarbij het uitvoeringsproces aantoonbaar leidt tot de gewenste kwaliteit.

Shell

Preparatory Works

Tijdens de engineeringsfase ontving Hurks de aanvullende opdracht voor de Preparatory Works. Deze bestonden hoofdzakelijk uit het ontvlechten van een bestaand STCA-bouwdeel zodat dit kon worden gesloopt. Deze ontvlechting voltrok zich terwijl de bedrijfsprocessen van Shell onafgebroken doorgingen en is ondertussen succesvol afgerond, waarmee de daadwerkelijke bouw van de nieuwe vleugel van start ging.

Gefaseerde restauratie

In navolging van de eerste twee opdrachten, werd Hurks gevraagd de restauratie van het monumentale hoofdkantoor aan de Carel van Byrlandtlaan in Den Haag ter hand te nemen. Hierbij gaat het om een gefaseerde restauratie van ca. 14.500 m2 gevel- en dakoppervlak van het oudste Shell-pand, ook wel C30 genoemd.

 

Gerelateerde projecten & verhalen

ABB
Bouw

ABB

FrieslandCampina
Bouw Onderhoud & Retail

FrieslandCampina

Hoofdkantoor VDL
Bouw

Hoofdkantoor VDL