Bouw

Hoofdkantoor VDL

Locatie
Eindhoven
Status
2016 - 2019
Programma
Uitbreiding van 11.500 m² en renovatie 5000 m² van het hoofdkantoor
Kenmerkend
Uitgangspunt van ontwerp: 'keep it simple'

Samenwerking vormt de basis voor het succes van de VDL Groep. Het is ook het uitgangspunt bij de werkzaamheden die Hurks uitvoert in opdracht van deze internationale onderneming. In bouwteamverband werkt Hurks sinds oktober 2017 aan de uitbreiding en renovatie van het VDL-hoofdkantoor aan de Hoevenweg in Eindhoven.

Expansie

De uitbreiding van 11.500 m² en de renovatie van 5000 m² omvat onder meer nieuwbouw, een parkeergarage met ca. 160 plaatsen en de herinrichting van het terrein. Die expansie is noodzakelijk om het almaar uitdijende personeelsbestand van VDL te huisvesten. De internationaal opererende familieonderneming heeft dan ook 94 bedrijven, verspreid over 20 landen en ruim 16.000 medewerkers.

Rolbeschrijving

In bouwteamverband verzorgt Hurks bouw & vastgoedontwikkeling de renovatie en uitbreiding van het VDL hoofdkantoor.

Gefaseerde aanpak

Het project wordt gefaseerd aangepakt. Fase 1 omvat de nieuwbouw. Die wordt naar verwacht juni 2018 opgeleverd. Fase 2 betreft de renovatie van de bestaande bouw en de uitbreiding van de showroom. In zowel de eerste als tweede fase wordt ook het terrein heringericht.

Verdubbeling

VDL wilde een ‘verdubbeling’ van het bestaande hoofdkantoor –een gebouw uit 1977 dat voor het laatst werd gerenoveerd in 1994. Er wordt een exacte kopie gebouwd van het origineel. Daarbij wordt uiteraard gebruikgemaakt van moderne materialen en technieken, volgens eigentijdse eisen. Zowel qua bouw- als installatietechniek.

Strakke lijnen

Uitgebalanceerde kleuren en materialen en strakke lijnen moeten de VDL-uitstraling onderstrepen. Omdat te bewerkstelligen is een interieurarchitect aangetrokken. Andere bouwteampartners zijn de projectmanager van VDL, Kuijpers Installaties, Tielemans Bouwconstructies en VDL Technics.

Gerelateerde projecten & verhalen

Apollo House
Bouw

Apollo House

Kennedytoren
Bouw

Kennedytoren

Shell hoofdkantoor
Bouw

Shell hoofdkantoor