Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen

Locatie
Utrecht
Status
Gerealiseerd
Programma
57 herenhuizen en 18 appartementen
Kenmerkend
Ruime woningen met vides van wel 7 meter hoog

Tegen het nieuwe centrum van Leidsche Rijn (Utrecht) aan, bij Park Leeuwensteyn, ontwikkelt en bouwt Hurks Hooge Steenen. Dit project bestaat uit twee fasen: Parkblok en Carré. Je woont hier in het centrum van Leidsche Rijn, vlakbij het Amsterdam-Rijnkanaal. Hier heb je alle ruimte, ook in huis, zonder dat je ook maar iets van het stadse leven hoeft te missen. Je steekt de brug over en fietst in 10 minuten naar de Oude Gracht.

Hooge Steenen, Utrecht

Statig en stijlvol

Het ontwerp van de twee woonblokken, Parkblok en Het Carré, met in totaal 57 herenhuizen, 15 appartementen en 3 penthouses, is geïnspireerd door 19e-eeuwse wijken zoals het Wilhelminapark in Utrecht en het Museumkwartier in Amsterdam. Het gaat om statige, rijk gedetailleerde panden die allemaal een eigen karakter hebben. Parkblok met 29 herenhuizen, 25 appartementen en 3 penthouses en Het Carré met 28 Stadsvilla’s. De woningen variëren van 130 tot ruim 200 m2 in woonoppervlak en beschikken allemaal over een tuin. Daarnaast krijgt iedere woning een parkeerplaats in de garage onder het naburig Parkblok.

Circulariteit

Bijzondere aandacht was er voor materiaal en energie. Met het oog op circulariteit wordt aan elke woning een materialenpaspoort toegekend. Alle woningen zijn gasloos. KOW en SlangenHochstenbach tekenden voor de architectuur.

Hooge Steenen, Utrecht

19e-eeuwse voorbeelden

De architectuur met opvallende accenten is geïnspireerd door de 19e-eeuwse wijken zoals het Wilhelminapark in Utrecht en Museumkwartier in Amsterdam. Het woonblok aan Park Leeuwensteyn biedt plaats aan 3 riante penthouses. In de plint van het gebouw komt een horecavoorziening.

Gerelateerde projecten & verhalen

Hurks wint tender in Leidsche Rijn Centrum (Oost) Utrecht
Nieuws

Hurks wint tender in Leidsche Rijn Centrum (Oost) Utrecht

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus