Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Locatie
Helmond
Status
Diverse fasen
Programma
1.234 eengezinswoningen
Kenmerkend
Samenwerken op een van Nederlands bekendste nieuwbouwlocaties

Brandevoort, in het westen van Helmond, was ooit een agrarisch gebied in de gemeente Mierlo. Vanaf het jaar 2000 werd het ontwikkeld tot een vinexlocatie van niveau. Nu is Brandevoort een wijk met kenmerkende historiserende architectuur, waar een aangenaam woonklimaat gecreëerd is voor gezinnen met kinderen, starters, senioren en zelfbouwers. Vanaf 2018 is de vastgoed positie overgenomen door Cedrus vastgoed. Hurks bouw is nog steeds werkzaam in Brandevoort.

Rolbeschrijving Samen met partner Adriaans zorgde Hurks voor de vastgoedontwikkeling en bouw voor een deel van de tweede helft van Brandevoort.

De Veste en de Buitens

In het hart van Brandevoort ligt De Veste – karakteristiek met smalle straatjes en hoge herenhuizen, een markthal, grachten en stadspoorten. Een vestingstadje met de uitstraling van weleer, omringd door water en groen. Hieromheen liggen de Buitens; Stepekolk, Brand, Liverdonk en Hazenwinkel. Deze gebieden zijn ruimer opgezet, met grotere tuinen en groen. Door te werken met verschillende architecten krijgt Brandevoort een divers en gevarieerd aanzicht, maar met een eigen sfeer die over de gehele lijn herkenbaar is.

Gerelateerde projecten & verhalen

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen