Bouw

Oude Kralingse glorie gecombineerd met nieuwbouw

Locatie
Rotterdam
Status
gereed (2017)
Programma
62 woningen en 62 parkeerplaatsen
Kenmerkend
Nieuwbouw in een Oud Kralings jasje

In opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam realiseerde Hurks fase 2B van project Jaffa in Rotterdam. Deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van het project ‘De weg naar Kralingen’ en omvat 62 eengezinswoningen en parkeerplaatsen. ‘De weg naar Kralingen’ combineert  oude glorie van de historische wijk Kralingen met nieuwbouw en ligt nabij winkels en het groen van de Kralingse Plas.

Dekwoningen

Bij het project ‘De weg naar Kralingen’ maakte bestaande bebouwing plaats voor een aangepast stratenpatroon en nieuwe woningen. De nieuwbouw Jaffa fase 2b bestaat uit diverse woningtypes. Deze laatste fase van dit project omvat 38 stadswoningen en 8 Herenhuizen, 16 zogenaamde dekwoningen met een terras, 12 parkeerplekken op het maaiveld en 50 gebouwde parkeerplaatsen.

Historisch karakter

‘De weg naar Kralingen’ ging om een aantrekkelijk nieuwbouwproject in een oud-Kralings jasje dat in een oogwenk was verkocht. Bij het ontwerp van de woningen werd namelijk rekening gehouden met de gevarieerde stijl van oud Kralingen en het historische karakter van fase 1 en 2a. Zo variëren de woningen in kleur, vorm en hoogte. Daarnaast werd voor het gevelbeeld gebruik gemaakt van oorspronkelijke bouwmaterialen en traditioneel kleurgebruik in de sfeer van oud Kralingen.

 

Jaffa, Rotterdam

Da Vinci Huis-woningen

De constructie van de woningen was modulair opgezet en paste in die zin naadloos aan bij de Da Vinci woningen die Hurks als woonconcept op de markt brengt. De rustige gelegen woonstraten kregen onder meer brede speelstoepen en bomen. De woningen werden eind 2017 opgeleverd.

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Groeseind
Vastgoedontwikkeling

Groeseind