Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Locatie
Amsterdam
Status
Diverse fasen
Programma
400 woningen en appartementen
Kenmerkend
Da Vinci Huis-woonconcept in tuindorp-stijl

De Bongerd is een project dat in Amsterdam-Noord in fases wordt gebouwd over een tijdsbestek van vijf jaar. In de periode tot eind 2020 verrijzen in het moderne tuindorp zo’n 1.300 woningen. Daarvan neemt Hurks er ongeveer 400 voor zijn rekening in opdracht van Ontwikkelingscombinatie De Bongerd (ODB).

De Bongerd

Rolbeschrijving

Stedelijke ontwikkeling en realisatie in bouwteamverband.

Da Vinci Huis

Hurks startte in 2015 met de bouw van 49 duurzame hofwoningen in jaren ’30 stijl volgens het Da Vinci Huis-concept. Deze werden in 2016 opgeleverd, gevolgd door 30 Da Vinci Huis-woningen in fase 3A: oplevering 2017. Eveneens in 2017 volgden 42 appartementen en een supermarkt. In het najaar van hetzelfde jaar startte ook de bouw van 113 grondgebonden Da Vinci Huis-woningen. Het gaat om 81 koop- en 32 huurwoningen in diverse types. Deze woningen worden in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

 

De Bongerd

Stempel 6

De jongste fase waarmee Hurks aan de slag gaat, is Stempel 6. Dit project grenst aan het eerste deelgebied dat in de Bongerd is gerealiseerd. Het bevat 4 woongebouwen, waarvan 3 gebouwen met 59 koopappartementen en 1 gebouw met 23 huurappartementen.

De Bongerd bestaat uit vier fasen of buurten. Allemaal hebben ze een tuindorpkarakter, maar wel een eigen uitstraling. Het plan is een prachtig gelegen tussen een groene weide en water. Daarnaast is het een ruim opgezette wijk met alle voorzieningen. Het deelplan waar het hier om gaat, grenst aan het eerste deelgebied dat in de Bongerd is gerealiseerd en aan het Zijkanaal I. Hierdoor liggen de appartementen bijzonder rustig en in een bijzondere woonomgeving.

De Bongerd

De Bongerd is een stadsdeel met vele gezichten

De Bongerd ligt in een stadsdeel met vele gezichten. Enerzijds is ‘Noord’ hoogstedelijk, anderzijds heeft het nabij het IJ een puur en industrieel karakter. Tel daar de oer-Hollandse tuindorpen en de prachtige natuurgebieden zoals ’t Twiske, de Buiksloterbreek en de Kadoelerbreek bij op en je hebt een veelkleurig palet met een uitstekende bereikbaarheid met de fiets, het openbaar vervoer en de auto.

Gerelateerde projecten & verhalen

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen