Bouw Vastgoedontwikkeling

Lorentz

Locatie
Leiden
Status
In uitvoering
Programma
55.000 m² bvo en fietsenkelder t.b.v. 4800 fietsen
Kenmerkend
Complexe uitvoering door beperkte ruimte

Het multifunctionele gebouw Lorentz ligt direct tegenover station Leiden Centraal. Straks vormt het de geheel nieuwe entree van de stad voor zo’n 70.000 bezoekers en passanten per dag. Lorentz is het eerste nieuwbouwproject in de totale herontwikkeling van het Leidse stationsgebied. In de komende twee decennia wordt het getransformeerd naar een ontmoetingsplek waar het prettig wonen, werken, winkelen en verblijven is.

Lorentz, Leiden

Rolbeschrijving

Hurks bouw & vastgoedontwikkeling vormt een ontwikkeling- en bouwcombinatie met Van Wijnen.

Programma

Met een totale bruto vloeroppervlakte van va. 55.000 m²: Een fietsenkelder voor ca. 4800 fietsen,. Voor retail is er ca. 1655 m² verhuurbaar vloeroppervlakte. Voor kantoren is er ca. 4048 m² vvo. In totaal zijn er 173 (huur)appartementen en 198 appartementsgebonden parkeerplaatsen.

Fases

Fase 1: Het gebouw wordt (naar ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten) in fases gerealiseerd. Fase 1 bestaat uit een vier lagen tellend plintgebouw met daarbovenop twee torens van verschillende hoogten. In de plint bevinden zich (aan het Stationsplein en de Stationsweg) winkels en horeca, aan de nieuwe woonstraat komen de kantoren en woningen.

Fase 2: In het hart van het plintgebouw komt de parkeergarage. Het dak wordt voorzien van terrassen en beplanting. In de twee torens bevinden zich (in de onderste twee lagen) duplexwoningen, daarboven worden (over meerdere lagen) appartementen gerealiseerd, daarbovenop komen (over twee lagen) penthouses. In fase 2 wordt de plint uitgebreid met een derde toren. Deze is volledig bestemd voor kantoren en een parkeergarage, en omvat circa 13.000 m² verhuurbare kantoorruimte, met units vanaf 350 m². Geplande oplevering: 2021.

Gerelateerde projecten & verhalen

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Noorderkaap
Bouw Vastgoedontwikkeling

Noorderkaap

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler