Bouw Vastgoedontwikkeling

Kaap

Locatie
Amsterdam
Status
Gerealiseerd
Programma
330 appartementen, 4.000 m² commercieel en 3 parkeergarages
Kenmerkend
Gedurfde architectuur aan het IJ

Kaap maakt deel uit van het gebied Buiksloterham, direct aan het IJ nabij de historische binnenstad en het Centraal Station van Amsterdam. Samen met Studioninedots ontwikkelden belegger Amvest, woningcorporatie de Alliantie en Hurks een dynamisch masterplan voor het meest zuidelijke deel van Buiksloterham, waardoor een levendige woon- en werkomgeving ontstaat. 

‘Groene oever’

De appartementen in Kaap komen te liggen in een park. De gemeente Amsterdam is bezig met de voorbereidingen van dit park. Deze groene oever wordt de verbindende factor aan de hele noordelijke ij-oever. Het zandlichaam ligt er al (bij ons deel). Zodra de appartementen worden opgeleverd zal ook het park verder worden ingericht. Het IJ wordt meer het centrum van Amsterdam in plaats van alleen het zuiden van het IJ. Vandaar dat deze positie zo bijzonder is. Op lange termijn heeft de gemeente ook plannen voor een langzaam verkeersverbinding over het IJ.

 

Rolbeschrijving

Kaap betreft een gebiedsontwikkeling in Buiksloterham, waarvoor Hurks de projectontwikkeling en bouw verzorgt.

Project omvang

Het plan omvat circa 330 woningen: 136 sociale huurwoningen, 121 vrije sector huurwoningen, 71 koopwoningen en 3 kavels in mede- opdrachtgeverschap plus parkeergarages en ruim 4.000 m2 aan commercieel vastgoed. Dan praat je over een totale oppervlakte van 40.000 m2 aan wonen en werken aan de overkant van het IJ.”

Circulaire ambitie

Buiksloterham is aangewezen als Living Lab voor de circulaire opgave. Met ruimte voor experimenten vanuit alle stakeholders in het gebied. Zo worden er bijvoorbeeld materialen vanuit andere projecten binnen Hurks ingezet om het vastgoed hier weer mee te realiseren. Hierbij worden we geadviseerd door Alba, die een instrument heeft ontwikkeld om de circulariteit mee te concretiseren.

Gerelateerde projecten & verhalen

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

PicusKade
Bouw

PicusKade