Onderhoud & Retail

McDonald's Best

Locatie
Best
Status
Gereed, 2013
Programma
Nieuwbouw van 700 m2 met drive-through
Kenmerkend
Uniek ontwerp naar voorbeeld van de eerste originele McDonald’s uit 1952

Hurks onderhoud & retail verzorgt nieuwbouw, verbouw, uitbreiding en het klein onderhoud voor McDonald’s in heel Nederland. Dat vraagt om een naadloze organisatie en een uitgebalanceerde samenwerking tussen alle betrokkenen. Dat gold zeker ook in Best waar het om een verstrekkende verbouwing ging naar ontwerp van de allereerste McDonald’s in de VS uit 1952. De tweede grote verbouwing en uitbreiding die Hurks onderhoud & retail voor de restaurantketen uitvoerde.

De Gele ‘M’

Best is dus een heel speciale vestiging, waarbij in het ontwerp veel aandacht uitging naar de Golden Arches. Oftewel: de gele bogen, in de volksmond ook wel de gele ‘M’ genoemd. In het ontwerp van de allereerste McDonald’s waren deze opgenomen, vandaar dat ze in Best eveneens zijn toegepast.

Dik pak sneeuw

De verbouwing en uitbreiding van deze vestiging nam in totaal 7 weken in beslag. Na de sloop stonden alleen nog een aantal kolommen en het dak overeind. De werkzaamheden voltrokken zich niet in het meest gunstige jaargetijde. Vanwege de weersomstandigheden werden er voor alle geveltegelwerken tenten met verwarming gebouwd om het tegelwerk aan te kunnen brengen. De oplevering voltrok zich in een dik pak sneeuw.

McDonalds Best

Michael Jackson

Het interieur van de vestiging in Best is gemaakt door een interieurbouwer in overleg met McDonald’s. De franchisenemer is helemaal dol op het Rock ’n Roll-thema en heeft dit dus terug laten komen in het interieur. Een mooie anekdote is dat Hurks tijdens de verbouwing ook Michael Jackson van zijn sokkel heeft gelicht. Het beeld kreeg een complete facelift en is aan het einde van de bouw weer keurig teruggeplaatst.

Gerelateerde projecten & verhalen

McDonalds
Onderhoud & Retail

McDonalds

Esprit
Onderhoud & Retail

Esprit

ING
Onderhoud & Retail

ING