Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

Locatie
Amsterdam
Status
Gereed, 2018
Programma
159 appartementen, verdeeld over twee woongebouwen, ontworpen door LEVS architecten uit Amsterdam. Ca. 22.000 m2 BVO
Kenmerkend
Op een postzegel jongleren met logistieke uitdagingen

Exact 26 maanden na het slaan van de eerste eerste paal werden op 23 december 2017 de Gershwin Brothers aan de Zuidas in Amsterdam opgeleverd. De 159 huurappartementen in de vrije sector zijn verdeeld over twee gebouwen. Ze werden ontworpen (door LEVS architecten uit Amsterdam) als ‘ensemble’, maar hebben een geheel eigen karakter.

Rolbeschrijving

Aannemersovereenkomst met Hurks bouw & vastgoedontwikkeling voor de realisatie van appartementencomplex Gershwin Brothers. Opdrachtgever: SAX Vastgoed V.O.F. Een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff

George en Ira: 26.000 stenen

Gebouw George is een hoog hoekgebouw met een nuchtere uitstraling. Om logistieke redenen werd de gevel niet van beneden naar boven, maar van boven naar beneden gebouwd. Deze bestaat uit prefab borstweringen en groot formaat bakstenen.Gebouw Ira oogt door zijn tweekleurige metselwerk warmer en is (met uitkragende balkons) rijker gedetailleerd. Ira bestaat voor 80% uit metselwerk.Voor George en Ira samen werden zo’n 260.000 stenen gebruikt – en met handwerk op hun plaats gelegd.

Een binnenstedelijk project als dit, waarbij je werkt op een postzegel, is een logistieke en technische uitdaging
- Richard Vissers, uitvoerder

Gerelateerde projecten & verhalen

Apollo House
Bouw

Apollo House

Hyatt Regency Spinoza Hotel
Bouw Onderhoud & Retail

Hyatt Regency Spinoza Hotel

Kennedytoren
Bouw

Kennedytoren