Nieuws

Augustinianum maakt grootste schoolfoto van de stad

Op vrijdag 14 juli 2018 maakte het in 1898 opgerichte Augustinianum en daarmee oudste middelbare school van Eindhoven de grootste schoolfoto van de stad. Alle leerlingen van het schooljaar 2016 – 2017 werden vanaf een hoogwerker op de foto gezet. Dit gebeurde ter afsluiting van het schooljaar, maar vooral als afscheid van het oude schoolgebouw uit 1958. Dezelfde locatie waar Hurks het plan Augustus ontwikkelt en bouwt.

Augustus, Eindhoven

De foto

Om deze foto mogelijk te maken, verzamelden meer dan 800 leerlingen zich op het schoolterrein voor de hoofdingang. Fotograaf Willeke Machiels legde vervolgens vanuit een hoogwerker alle kinderen tegelijk op de grootste schoolfoto van Eindhoven vast, waarna de leerlingen de oude school uitzwaaiden. Het voorbije schooljaar werd uitgeluid met een project rondom de letters ‘Augustinianum’. Een initiatief dat kunstenaar Rocco Verdult samen met de leerlingen vorm gaf.    

Zomervakantie

Het volgende schooljaar begint na de zomervakantie meteen in de nieuwbouw aan de oostkant van het schoolterrein. Een gloednieuw Augustinianum naar ontwerp van architect Frans Benjamins van architecten|en|en samen met Studio Leon Thier. Kenmerkend voor dat ontwerp is de grote aula van enkele verdiepingen, een vooruitstekende mediatheek aan de kant van de Geldropseweg en gymzalen op grote A-vormige pijlers

Augustus

Het fotograferen van het voltallige leerlingenbestand werd mogelijk gemaakt door Hurks bouw & vastgoedontwikkeling. Hurks ontwikkelt en bouwt de nieuwe, kleinschalige woonwijk ‘Augustus’ op het voormalige schoolterrein. Dat plan ligt nu nog op de tekentafel. Het is een van de laatste nieuwbouwplannen binnen de Eindhovense ring met tweekappers, rij- en hoekwoningen en vrijstaande woningen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen

Rosmolen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Rosmolen