Bouw Vastgoedontwikkeling

Rosmolen

Locatie
Tilburg
Status
Gereed, 2017
Programma
77 eengezinswoningen
Kenmerkend
Typisch Tilburgse arbeiderswijk gaat op de schop

De Tilburgse woonwijk Rosmolen was een oude arbeidersbuurt vlakbij het centrum, die een enorme kwaliteitsimpuls kreeg. Het werd een gezellige en gevarieerde wijk van nu, waar jong en oud zich thuis voelen. Om die transformatie te bewerkstelligen, werden de oude, niet meer te renoveren woningen gesloopt en vervangen door 21 koopwoningen en 56 huurwoningen.

Rolbeschrijving

Hurks zorgde voor de ontwikkeling en bouw van deze Da Vinci woningen.

De Zwarte Hond

Stedenbouwkundig plan

De typische Tilburgse arbeiderswijk ging daarbij flink op de schop. Volgens een stedenbouwkundig plan van het Rotterdamse bureau De Zwarte Hond werd Rosmolen helemaal opnieuw werd vormgegeven. Daarbij maakten kleine, verouderde woningen in relatief smalle straten plaats voor nieuwe woningen in bredere straten met een groenstrook. Ook kwamen er grasveldjes, speelvoorzieningen en een plantsoen.

Inspraak van bewoners

De toekomstige buurtbewoners hadden grote inspraak in de vormgeving van de wijk. Vast lag waar de woningen stonden, hoe de straten liepen en waar het plantsoen lag. De architectuur en uitstraling van de woningen, en de inrichting van de openbare ruimte kregen vorm in goed overleg met de toekomstige bewoners van woonstichting Tiwos,

Gerelateerde projecten & verhalen

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Blixembosch Buiten
Bouw

Blixembosch Buiten

Centrumplan Waddinxveen
Bouw

Centrumplan Waddinxveen