Nieuws

Eerste woning Blixembosch Buiten Het Plateau fase I opgeleverd

Aan de rand van Eindhoven ligt de rustige, groene buurt Blixembosch Buiten. Hier worden momenteel 179 woningen gebouwd waarvan de eerste woning is opgeleverd.

De bewoners van kavel 3, Twan en Annelies van den Broek, hebben dinsdag 24 januari de sleutels van de eerste opgeleverde woning gekregen. Zij ontvingen ook een door de gemeente opgestelde bewonersgids over de bijzondere en duurzame woon- en leefomgeving. Samen met de bewoners is er geproost op deze feestelijke mijlpaal. De komende weken worden de volgende woningen van fase I opgeleverd. Fase I van Het Plateau bestaat uit 69 Da Vinci Huis woningen waarvan de bouw is gestart in oktober 2021. Het aanbod uit deze fase bestaat uit 34 hoek- en rijwoningen, 20 twee-onder-een-kapwoningen en 15 vrijstaande woningen.

Levendige buurt met groen karakter
Blixembosch Buiten deelgebied Het Plateau is een levendige buurt met een eigen en groen karakter. Dat heeft alles te maken met het unieke landschap en de samenhang in architectuur. Speelse hoogteverschillen en veel ruimte voor groen typeren de buurt. Duurzaamheid staat centraal in Het Plateau waar alle woningen gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp en een groot aantal zonnepanelen worden gerealiseerd. VOF Blixembosch Buiten, een samenwerking van BPD en Hurks, ontwikkelde de woonwijk samen met de gemeente.

Het Plateau fase II bestaat uit 72 woningen, waarvan de bouw is gestart in mei 2022. De laatste fase is fase III, welke is gestart in december 2022. Alle woningen van Blixembosch Buiten het Plateau zijn reeds verkocht. In 2024 is de hele wijk af en opgeleverd.

Al het gebouwgebonden energieverbruik wordt door de woning zelf opgewekt. Naast energiezuinig en dus duurzaam maakt dit de woning met het oog op de hoge energieprijzen veel beter betaalbaar voor de bewoners.
Stefan de Ruijter, Projectdirecteur Hurks

Gerelateerde projecten & verhalen

Het Plateau, Blixembosch Buiten
Bouw Vastgoedontwikkeling

Het Plateau, Blixembosch Buiten

In 3 jaar tijd 179 woningen in duurzame wijk Blixembosch Buiten
Nieuws

In 3 jaar tijd 179 woningen in duurzame wijk Blixembosch Buiten