Nieuws

Bouw fase 1 (Parkblok) Hooge Steenen definitief

24-04-2020 – Gisteren werd bekend dat de bouw van de 47 woningen van het Parkblok definitief van start zal gaan. Ondertussen is aan alle opschortende voorwaarden voldaan en staat ons niets meer in de weg om met de realisatie van deze eerste fase van project Hooge Steenen te starten. Het project ligt nabij Park Leeuwensteyn en Leidsche Rijn Centrum in Utrecht.  

De bouw van fase 1 van Hooge Steenen omvat 29 herenhuizen en 18 appartementen. De bouwwerkzaamheden ten behoeve van deze eerste fase, het Parkblok, starten naar verwachting in juni aanstaande. Inclusief de herenhuizen van fase 2 met de naam ‘Het Carré’ omvat project Hooge Steenen 75 woningen.

Luxe wonen in Leidsche Rijn Centrum Oost

Project Hooge Steenen maakt onderdeel uit van Leidsche Rijn Centrum Oost. De appartementen en royale herenhuizen – het merendeel met een oppervlakte vanaf circa 180 m² – zijn in het project over twee woonblokken verdeeld. Onder het Parkblok komt een ruime parkeergarage die tevens voorziet in de nodige bergruimten.

Vroeg 20e-eeuwse voorbeelden

Bij het project was veel aandacht voor materiaal, energie en circulariteit. Alle woningen zijn gasloos. KOW en SlangenHochstenbach tekenden voor de architectuur. Daarbij lieten zij zich inspireren door vroeg 20ste-eeuwse wijken zoals het Wilhelminapark in Utrecht en Museumkwartier in Amsterdam.

Gerelateerde projecten & verhalen

Florijn
Bouw

Florijn

Parkzijde Foto’s © Wienerberger
Bouw Vastgoedontwikkeling

Parkzijde

Leidsche Rijn Centrum
Bouw

Leidsche Rijn Centrum