Bouw Vastgoedontwikkeling

Duurzame hoeksteen en markering van de wijk Hoge Weide

Locatie
Leidsche Rijn Utrecht
Status
Gereed (2019)
Programma
34 energieneutrale woningen
Kenmerkend
Energiezuinigheid en duurzaamheid

Bureau NegenTien selecteerde Hurks namens de gemeente Utrecht voor de ontwikkeling en realisatie van kavel 1.1 Hoge Weide. Het ging om een stedelijk bouwblok met 34 grondgebonden koopwoningen die werden gebouwd volgens het Da Vinci Huis concept.  Alle woningen zijn energieneutraal.

Parkzijde, Utrecht

De ingediende plannen werden beoordeeld op de onderdelen beeld, verkoopbaarheid, financieel grondbod en duurzaamheid. Het plan van Hurks en Venster Architekten onderscheidde zich met name door zijn stedelijke karakter en de aansluiting op de omgeving. Het plan bestaat uit een samenhangend geheel van duidelijk te onderscheiden architectonische eenheden van meerdere woningen. De markante en robuuste hoek van dit stedelijk bouwblok fungeert als een hoeksteen en markering van de wijk Hoge Weide.

Duurzaamheid

Het project is zeer duurzaam. Alle woningen zijn energieneutraal (EPC ≤ 0,00) en hebben een GPR score > 8. Dat wordt onder meer behaald door toepassing van warmtepompen met bodembronnen, CO2 gestuurde ventilatie en in de daken geïntegreerde PV-panelen.

Korte bouwtijd door slim bouwen

Het Da Vinci Huis van Hurks is het woonconcept waarmee de woningen werden gerealiseerd. Da Vinci Huis levert unieke woningen die worden gebouwd volgens een vernieuwend proces. Dit richt zich op een bijzonder hoge mate van efficiency in ontwikkeling en bouwen. Het gaat hierbij om een uitgelezen en beproefde bouwmethodiek met vaste partners aan de hand van bewezen technieken, waardoor kopers hun woning veel sneller kunnen betrekken. Op basis van optimale keuzevrijheid voor de kopers en zekerheid gedurende het gehele traject garandeert Hurks marktconforme woningen met een hoge gebruikskwaliteit.

Hoge Weide

Hoge Weide krijgt een stedelijk karakter en ligt op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en op fietsafstand van de binnenstad van Utrecht. De buurt wordt omgeven door groenstroken en parkeren. De inpassing van de landtunnel A2 creëert hoogteverschillen in het gebied. In totaal worden er ongeveer 1.100 woningen in Hoge Weide gebouwd in alle prijsklassen. Kavel 1.1 ligt op een bijzondere zichtlocatie in Hoge Weide, tegenover Leidsche Rijn centrum, aan het Park Leeuwesteyn en het Willem Alexanderpark.

Gerelateerde projecten & verhalen

KENN
Bouw Onderhoud & Retail Vastgoedontwikkeling

KENN

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen