Nieuws

De Schans Boeit bereikt hoogste punt

12-07-2019 – Hurks en Van Wijnen realiseren twee nieuwe woontorens onder de naam ‘De Schans Boeit’ op het drierivierenpunt in Ridderkerk, waar de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas samenkomen. Het project bestaat uit één toren met 59 vrije sector huurappartementen voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance en één toren met 57 koopappartement-en. De bouw verloopt voorspoedig. Inmiddels hebben beide torens hun hoogste punt bereikt.

De Schans, Ridderkerk De Schans, Ridderkerk

Gelijkvloers wonen

In juni 2018 werd gestart met de heiwerkzaamheden voor de in totaal 116 appartementen. Met deze appartementen geven Hurks en Van Wijnen invulling aan de behoefte van een doelgroep in Ridderkerk en omgeving, die graag een stap wilt maken naar gelijkvloers wonen.

Wonen in een industrieel gebied  

De locatie wordt van een bedrijventerrein met maritiem gerelateerde bedrijven getransformeerd naar een woongebied. Het gebied kenmerkt zich door industriële gebouwen en een weids uitzicht over het water. De industriële uitstraling van de twee woontorens sluit goed aan op de omgeving. Ook in het openbaar gebied worden materialen meegenomen die doen denken aan de oorspronkelijke geschiedenis.

 

FastFerry

De Schans Boeit bevindt zich naast Paviljoen Struis, De FastFerry naar het centrum van Rotterdam en Dordrecht en nieuwbouwprojecten Tourmalijn en De Stoere Kade. Het centrum van Ridderkerk ligt op fietsafstand en het project heeft een centrale ligging ten opzichte van de grote steden. De oplevering van de koopappartementen staat eind dit jaar gepland. De oplevering van de huurappartementen volgt in het voorjaar van 2020. Ook het openbaar gebied is dan gereed. Kijk op deschansboeit.nl voor meer informatie over het project.

Gerelateerde projecten & verhalen

‘De Schans boeit’ opnieuw in de verkoop
Nieuws

‘De Schans boeit’ opnieuw in de verkoop

De Schans
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Schans

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers