Nieuws

Dutch Design Week 2023

De Dutch Design Week, het grootste design event van Europa, was van zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober 2023 te bezoeken in Eindhoven. Ook dit jaar zijn wij weer trotste partner en organiseerde we diverse events om onze ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid met een breed publiek te delen.

Studentenvent
Maandag 23 oktober startte we de DDW met een event voor 40 studenten van Avans Hogeschool die de minor ‘CO2 negatief ontwerpen’ volgen. We namen hen mee in ons verhaal over het meetbaar maken van duurzaamheid en lieten hen zien hoe wij biobased bouwen in de praktijk brengen met ons Da Vinci Green concept. Zo hopen we de studenten te inspireren en informeren over duurzaam bouwen. Na de presentatie kregen de studenten een rondleiding over de DDW.

Kennissessie
Dinsdag 24 en donderdag 26 oktober organiseerden we in samenwerking met Trudo twee events waarbij we onze relaties uitnodigde voor een kennissessie over klimaatpositieve en toekomstbestendige leefomgevingen. Tijdens deze sessies sloten wethouder Mieke Verhees en Rik Thijs vanuit de Gemeente Eindhoven aan om te spreken over het belang van de versnelling van de woningbouw binnen de Gemeente Eindhoven. Vervolgens namen we onze gasten mee tijdens een rondleiding over de DDW met onder andere een bezoek aan de mock-up van de gevel van het Da Vinci Green concept zoals toegepast in project Mainelaan in Eindhoven. Deze mock-up is tijdens de DDW te bezoeken bij het Strotec huisje op Strijp-S en is een samenwerking van Hurks en Trudo. Andere betrokken partijen zijn Bouwbedrijf Gebr. Van Herpen, Strotec, Sto, NPSP en De Loods Architecten. Na het bezoek aan de mock-up vervolgden we de rondleiding naar Embassy of Circular & Biobased Building, die net als vorig jaar in de glazen kas staan bij de Trudo toren. Zij presenteren nieuwe perspectieven op het vlak van circulair en biobased ontwerpen, bouwen en wonen. We vervolgden de ochtend bij The New Block met presentaties vanuit Trudo, Hurks en Buro Bogaarts over klimaatpositieve en toekomstbestendige leefomgevingen. Tijdens deze presentatie lanceerde we ook de nieuwste versie van de Groen Bouwen app waar we afgelopen maanden aan gewerkt hebben. Binnen de deze app stel je een woning samen uit de bouwstenenbibliotheek, waar je de keuze hebt uit biobased, gerecyclede en herbruikbare materialen. Zo zie je in één oogopslag de verschillen tussen de materialen. Met deze app verkrijg je inzicht in de impact en bijbehorende kosten en kun je iedere duurzame ambitie vormgeven.

Hurks event voor collega’s
Vrijdag 27 oktober namen we onze collega’s graag mee naar de Dutch Design Week. We trapte af met een presentatie van Ellen van Genechten en Joost Nooyens. Zij informeerde iedereen over de nieuwste ontwikkelingen van het Da Vinci Green concept dat we gaan toepassen bij project Mainelaan in Eindhoven in opdracht van Trudo. Daarna volgde een rondleiding over de DDW met een bezoek aan de mock-up van de Mainelaan en Embassy of Circular & Biobased Building. We sloten de middag gezellig af met een borrel bij het Ketelhuis.

Gerelateerde projecten & verhalen

Samen op weg naar een duurzame toekomst tijdens de Dutch Design Week
Nieuws

Samen op weg naar een duurzame toekomst tijdens de Dutch Design Week

Succesvolle Dutch Design Week!
Nieuws

Succesvolle Dutch Design Week!

Kennissessie ‘Strategisch duurzame keuzes maken’
Nieuws

Kennissessie ‘Strategisch duurzame keuzes maken’