Nieuws

Samen op weg naar een duurzame toekomst tijdens de Dutch Design Week

Hoeveel CO2-reductie kan er gerealiseerd worden door de toepassing van biobased materialen in een standaard woning? Wij, Hurks en Caspar de Haan, sorteren voor op een toekomst waarin we met bouwen een  positieve milieu impact willen realiseren.

Dutch Design Week
We staan van 22 t/m 30 oktober met Da Vinci Green op de Dutch Design Week in Eindhoven. Als onderdeel van de expositie “ode aan de durvers” zoomen we verder in op CO2 reductie door de toepassing van biobased materialen. We laten zien hoeveel CO2-reductie er gerealiseerd kan worden door de toepassing van biobased materialen in een standaard woning.

Met ons woonconcept Da Vinci Green kunnen we iedere duurzame ambitie vormgeven én direct inzicht geven in de duurzaamheidsimpact. Onze bouwstenen bibliotheek geeft inzicht in de CO2 footprint van ieder toegepast materiaal voor zowel nieuwbouw als toekomstige renovatie.

Klantevents
Tijdens de Dutch Design Week willen we graag verder ingaan op de toepassing van biobased materialen. Daarom organiseren we samen met Caspar de Haan een inspirerend events op dinsdag 25 oktober en donderdag 25 oktober. Interesse om aan te sluiten? Meld je hier aan.

Programma:
14.00 uur               Ontvangst bij The New Block, Kastanjelaan 300, Eindhoven
14.15 – 15:00 uur Presentatie ‘Samen op weg naar een duurzame toekomst’
15.00 – 16.15 uur Rondleiding expo ‘Ode aan de durvers’
16.15 – 17.00 uur Afsluitende borrel op het Ketelhuisplein

We ontmoeten je graag tijdens de Dutch Design Week!

Onze droom is om met Da Vinci Green 50% CO2 reductie te realiseren ten opzichte van onze standaard Da Vinci woning. Daarnaast zetten we bewust in op zoveel mogelijk circulaire materialen, want de impact van materiaalgebruik in de bouw is enorm.
Ellen van Genechten, Manager Duurzaamheid

Gerelateerde projecten & verhalen

Leerlingen groep 8 bezoeken Floriade
Nieuws

Leerlingen groep 8 bezoeken Floriade

Hurks Helpt middag
Nieuws

Hurks Helpt middag

Bezoek op project Celsius van aanstaande timmermannen
Nieuws

Bezoek op project Celsius van aanstaande timmermannen