Verhalen

Eerste LEEF Liverdonk-woningen al op hoogte

17-11-2020 – Stralend weer is het op de bouwplaats van de 63 duurzame Da Vinci Huis-woningen die Hurks onder de naam LEEF Liverdonk bouwt in Brandevoort. Ze verrijzen in rap tempo aan de rand van het Brabantse platteland, want de bouw verloopt gesmeerd, zo laat uitvoerder Marco Smeets ons weten. “De funderingen zitten er voor tweederde in, we zijn nu drie weken bezig met de casco’s en de prefab binnenwanden en volgende week starten we met het metselwerk.”

Bouwproces in beeld

Een rondgang over de bouwplaats tussen het levendige De Veste en de groene omgeving met uitzicht over landerijen brengt het bouwproces van dit woningbouwproject mooi in beeld. Pal voor de bouwkeet hebben we uitzicht op funderingen in allerlei stadia, waaronder zelfs nog een gedeelte maagdelijke zandgrond. Dat verandert vlakbij de bouwkeet, waar druk wordt gewerkt aan de bekisting van nog te storten funderingen. Aan de overzijde van het terrein zijn ondertussen kersverse betonnen funderingen zichtbaar, inclusief de buizen ten behoeve van het leidingwerk dat er in vrolijke kleuren bovenuit steekt.

Liverdonk

Bouwsnelheid

Net zichtbaar achter een rij bestaande woningen prijkt het casco van de eerste Liverdonk-woningen die al op hoogte zijn. Elf zijn er dat vandaag, maar dat aantal zal gezien de bouwsnelheid niet lang hetzelfde blijven. Het karakter van de huizen, geïnspireerd op de historische witte woningen van het Limburgse plaatsje Thorn, wordt al goed zichtbaar. En dat in een periode van zeven weken. “We zijn in week 38 begonnen met de boorpalen en op dit moment zijn we onder meer bezig de prefab toppen op de woningen te plaatsen. De bouw ligt goed op schema, ja”, aldus uitvoerder Marco die het project samen projectleider Erwin van Grunsven en werkvoorbereiders Henk Oomen en Jeroen Dierking trekt.

LEEF Liverdonk is bepaald niet het eerste woningbouwproject dat Hurks in het Helmondse Brandevoort realiseert. Eerder ontwikkelde en bouwde Hurks in De Veste, Stepekolk, Schrijvershoeve en ook al eerder in Liverdonk. Woningen die in 2017 werden opgeleverd en die straks uitkijken op dit project. Hurks bouwt LEEF Liverdonk in opdracht van ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans Brandevoort VOF. Het plan omvat zowel hoek- als tussenwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen met authentieke stijlkenmerken, waarvan er tijdens ons bezoek nog een vijftal te koop zijn..

 

Instapklaar

Buiten rijdt een bulldozer tussen de funderingen. Marco: “We zijn bezig het terrein gereed te maken zodat de transporten straks op de juiste plek tussen de woningen kunnen komen. We hebben een hoop nattigheid gehad, maar dit weer is echt top voor deze werkzaamheden. En voor het humeur. Hier wordt iedereen toch vrolijk van!” Marco vertelt dat het team nu snel gaat starten met het metselwerk en dat ze voor de kerstvakantie de eerste daken erop willen hebben. “Na de vakantie beginnen we dan binnen met de afbouw, waarbij we sommige woningen casco opleveren en andere helemaal afwerken. Dat wil zeggen inclusief keuken en sanitair en saus- en behangklaar.”

Gerelateerde projecten & verhalen

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Blixembosch Buiten
Bouw

Blixembosch Buiten

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus