Nieuws

Eerste Snellius-woningen in Woensel-West opgeleverd

22-08-2019 – Met nul opleverpunten hebben de eerste bewoners van de Stephensonstraat afgelopen dinsdag de sleutels van hun nieuwe woning in Snellius in ontvangst genomen. Een feestelijke gebeurtenis, inclusief een mooie bos bloemen van woningcorporatie Trudo en een hele grote glimlach.

Celsius De eerste bewoners bij hun nieuwe woning.

Stapsgewijze oplevering

Vanaf eind augustus levert Hurks de woningen stapsgewijs op. Op die manier stroomt dit compleet nieuwe en prachtige stukje Woensel-West steeds voller met nieuwe gezichten. De 129 nieuwe woningen in de Stephensonstraat, de Edisonstraat, de Drebbelstraat, Newtonstraat en het Snelliushof zijn onderdeel van Bouwplan Snellius. Snellius is de tweede fase van Plan Celsius. Dit omvat een grote de stadsvernieuwing in Woensel-West, waarbij in totaal 400 verouderde woningen worden vervangen.

Ruime en duurzame woningen

De woningen, naar een ontwerp van architectenbureau Tarra, worden gebouwd volgens het Da Vinci Huis woonconcept van Hurks. Het gaat om ruime én erg duurzame woningen. Ze zijn goed geïsoleerd, voorzien van een warmtepomp (gasloos) en hebben een dak vol zonnepanelen. De gevels zijn gevarieerd uitgevoerd met verspringend metselwerk en kleuraccenten. De komende maanden wordt er nog hard gewerkt om het Snelliushof af te bouwen en van groen, gras en bomen te voorzien.

Hurks wenst alle nieuwe bewoners in de wijk heel veel geluk en woonplezier!

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Plan Celsius
Bouw

Plan Celsius

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Augustus
Bouw Vastgoedontwikkeling

Augustus