Nieuws

Feestelijke oplevering van 60 starterswoningen in Kanaleneiland

15-06-2019 – Op 14 juni jl. vierden de gemeente Utrecht, woningcorporatie Mitros en Hurks de feestelijke oplevering van woonblok 2 in Kanaleneiland Noord Noord (KENN2). Dat deden we  niet zonder trots, want hiermee leverden we een betekenisvolle bijdrage aan deze ambitieuze gebiedsontwikkeling en aan een belangrijke renovatie- en transformatieopgave. Eén waarmee maar liefst 60 starterswoningen werden gecreëerd.

KENN, Utrecht

Woonplezier

Dat we de nieuwe bewoners daarbij alle geluk en woonplezier wensten in hun nieuwe woning, spreekt voor zich. En omdat we het niet bij woorden wilden laten, overhandigde Hurks de kopers een cadeau. De VvE nam een cheque ter waarde van € 2.000,- in ontvangst die kan worden gebruikt om de portieketalages aan te kleden.

Basisvoorzieningen of klusklaar

KENN2 omvatte de opdracht voor de renovatie en transformatie van 60 sociale huurappartementen naar 60 koopappartementen voor starters. Net zoals bij de eerste fase van KENN werden daarbij zowel het interieur als het exterieur van de woonblokken drastisch aangepakt. Bijzonder was dat de kopers konden kiezen hoe zij hun nieuwe woningen opgeleverd wilden hebben: kant en klaar, voorzien van basisvoorzieningen of klusklaar.

Verlevendigd straatbeeld

In grootte varieerden de KENN2-appartementen van 40m² tot circa 75m² bvo. Daarnaast ontwikkelde en realiseerde Hurks tien maisonnette-woningen van zo’n 140m² met een behoorlijke tuin. Hierbij werden op de begane grond gelegen garages en bergingen omgebouwd naar woonruimte. Door woonruimte op de begane grond te creëren, verlevendigt het straatbeeld op maaiveldniveau aanzienlijk. Iets wat goed aansluit bij de doelstelling van Mitros en de gemeente Utrecht: het creëren van woningen die voldoen aan huidige woonwensen, een aantrekkelijker straatbeeld met ruimte voor groen en een meer gedifferentieerde woonwijk.

Eerdere fases

Sinds 2015 verzorgde Hurks ook de renovatie van een groot aantal huurwoningen en de transformatie van 60 sociale huurappartementen naar 74 koopwoningen. Door de jaren heen waren alle Hurks-expertises bij KENN betrokken: vastgoedontwikkeling, bouw en onderhoud & retail.

Maatschappelijk relevant

Kanaleneiland ligt aan de westkant van het gezellige Utrechtse centrum. Om precies te zijn tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal. Hurks ontwikkelde en realiseerde KENN in opdracht van en in nauwe samenwerking met Mitros. Het ging om een maatschappelijk relevante opgave. Ook de gemeente Utrecht is betrokken bij het project. De gemeente pakt het openbaar gebied aan en zorgt voor betere parkeeroplossingen en een groenere woonomgeving. De bouw ging september 2018 van start. Met deze oplevering is deze opdracht in Kanaleneiland afgerond.

Gerelateerde projecten & verhalen

Oosterpoort
Onderhoud & Retail

Oosterpoort

Rosmolen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Rosmolen

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius
Nieuws

Feestelijke oplevering eerste fase Plan Celsius