Nieuws

Horecapaviljoen Zijdebalen opgeleverd

23-05-2019 – Het horecapaviljoen op het plein aan de Jongeneelwerf in de nieuwe Utrechtse woonwijk Zijdebalen is opgeleverd! Vandaag werden de sleutels door CV Zijdebalen overhandigd aan een lokale belegger.

Horecapaviljoen Zijdebalen

Eyecatcher en centrale ontmoetingsplaats

“Het paviljoen zal als eyecatcher een centrale ontmoetingsplaats in Zijdebalen worden en de levendigheid op het plein verder vergroten”, aldus Rogier Middelburg en Coen Klijsen, ontwikkelaars namens Hurks en Van Wijnen. “Naar een exploitant wordt nog gezocht”, aldus Bas Vanhijfte van Van De Weerd horecamakelaars, waar het paviljoen momenteel te huur staat.

Horecapaviljoen in het hart van Zijdebalen

Het horecapaviljoen is ontworpen door Rijnboutt, als onderdeel van de openbare ruimte. Het paviljoen heeft een hoogwaardige uitstraling met duurzame houten kozijnen en luifel, trippel glas, strekmetalen gevels en een mos sedumdak. De achterzijde van het paviljoen is voorzien van historische kaartbeelden van de vroegere Bemuurde Weerd en het voormalige landgoed Zijdebalen. Dit is een van de manieren waarop de geschiedenis van het gebied terugkeert in Zijdebalen.

 

Waardevolle wijkfuncties 

Het paviljoen bevindt zich op het nieuwe plein aan de Jongeneelwerf, in het hart van de nieuwe woonwijk Zijdebalen. Bovenop de 481 nieuwe woningen is er in totaal ook circa 2.000m² aan commerciële functies binnen Zijdebalen aanwezig. Naast het horecapaviljoen komt er een restaurant/grand café in de voormalige Lubro-bakkerij met commerciële ruimten en krijgt de 19e-eeuwse tuinderswoning in de Zijdebalenstraat een nieuwe functie als vergaderruimte en locatie waar geborreld of gedineerd kan worden.

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen

Leef in luxe in de oude fabriekshal van Lubro
Nieuws

Leef in luxe in de oude fabriekshal van Lubro

Hoe een rijke geschiedenis herleeft in Zijdebalen
Verhalen

Hoe een rijke geschiedenis herleeft in Zijdebalen