Nieuws

Hurks tekent opnieuw voor De Bongerd

04-02-2019 Eind vorige week tekende Hurks voor de realisatie van een volgende fase van de Bongerd in Amsterdam-Noord. Ditmaal gaat het om ‘stempel 6’. Dit plandeel aan het Zijkanaal I omvat 4 woongebouwen met in totaal 82 ruime, energiezuinige appartementen. Dat het om aantrekkelijke woningen gaat, blijkt wel uit de belangstelling. Ondertussen hebben zich zo’n 310 optanten gemeld.

Da Vinci Huis

Hurks startte in 2015 met de bouw van 49 duurzame hofwoningen in jaren ’30 stijl volgens het Da Vinci Huis-concept. Deze werden in 2016 opgeleverd, gevolgd door 30 Da Vinci Huis-woningen in fase 3A: oplevering 2017. Eveneens in 2017 volgden 42 appartementen en een supermarkt. In het najaar van hetzelfde jaar startte ook de bouw van 113 grondgebonden Da Vinci Huis-woningen. Het gaat om 81 koop- en 32 huurwoningen in diverse types. Deze woningen worden momenteel opgeleverd.

Tuindorpkarakter

De Bongerd bestaat uit vier fasen of buurten. Allemaal hebben ze een tuindorpkarakter, maar wel een eigen uitstraling. Het plan is prachtig gelegen tussen een groene weide en water. Daarnaast is het een ruim opgezette wijk met alle voorzieningen. Het deelplan waar het hier om gaat, grenst aan het eerste deelgebied dat in de Bongerd is gerealiseerd en aan het Zijkanaal I. Hierdoor liggen de appartementen bijzonder rustig en in een bijzondere woonomgeving.

De Bongerd

Vele gezichten

De Bongerd ligt in een stadsdeel met vele gezichten. Enerzijds is Noord hoogstedelijk, anderzijds heeft het nabij het IJ een puur en industrieel karakter. Tel daar de oer-Hollandse tuindorpen en de prachtige natuurgebieden zoals ’t Twiske, de Buiksloterbreek en de Kadoelerbreek bij op en je hebt een veelkleurig palet met een uitstekende bereikbaarheid per fiets, het openbaar vervoer en de auto.

Gerelateerde projecten & verhalen

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort

Centrumplan Waddinxveen
Bouw

Centrumplan Waddinxveen