Nieuws

Hurks viert hoogste punt 34 gasloze woningen Parkzijde

14.09.2018 – Vandaag viert Hurks bouw & vastgoedontwikkeling het bereiken van het hoogste punt van Plan Parkzijde aan de westzijde van Leidsche Rijn. De feestelijke bijeenkomst rond dit duurzame project van 34 gasloze woningen vindt plaats in aanwezigheid van wethouder Klaas Verschuure, die een officiële handeling zal verrichten. Daarna is er gelegenheid enkele woningen aan de Laurierweg/Karamelweg te bezoeken

Parkzijde, Utrecht

Een geheel van architectonische eenheden

Parkzijde bestaat uit een samenhangend geheel van duidelijk te onderscheiden architectonische eenheden van meerdere woningen. De markante en robuuste hoek van dit stedelijk bouwblok fungeert als een markering van de wijk Hoge Weide. De woningen kenmerken zich door hun verticaliteit in de gevels. Sommige woningen krijgen extra breedte, zodat er verschillende woningtypes ontstaan. Parkzijde wordt gebouwd volgens het duurzame Da Vinci Huis woonconcept van Hurks. De belangstelling voor Plan Parkzijde was groot. Alle woningen waren in een mum van tijd verkocht. .    

Duurzaam

Alle woningen zijn energieneutraal (EPC ≤ 0,00) en hebben een GPR score > 8. Dat wordt onder meer behaald door toepassing van warmtepompen met bodembronnen, CO2-gestuurde ventilatie en in de daken geïntegreerde PV-panelen.

Da Vinci Huis

Het bewezen Da Vinci Huis-concept van Hurks omvat een efficiënt bouwproces in samenwerking met vaste ketenpartners op basis van beproefde technieken. Het bouwproces wordt hierdoor aanzienlijk versneld. De oplevering van Parkzijde zal gefaseerd plaatsvinden. Naar verwachting gebeurt dit in het eerste kwartaal van 2019

Leidsche Rijn Centrum

In mei 2018 werd het nieuwe Leidsche Rijn Centrum geopend. Daarmee wordt het voor Leidsche Rijn-bewoners mogelijk direct om de hoek te winkelen, werken, de bioscoop te bezoeken of een horeca-voorziening te bezoeken. Of om op te trein te stappen, want Leidsche Rijn heeft een eigen NS-Station. De Dafne Schippersbrug maakt een snelle verbinding met het centrum van Utrecht mogelijk. Hurks-Slokker verzorgde de onderbouw en een deel van de bovenbouw van Leidsche Rijn Centrum. Daarnaast treedt Hurks-Slokker op als coördinerend aannemer voor het gehele project.

Gerelateerde projecten & verhalen

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen

Hurks wint tender in Leidsche Rijn Centrum (Oost) Utrecht
Nieuws

Hurks wint tender in Leidsche Rijn Centrum (Oost) Utrecht

Brandevoort
Bouw Vastgoedontwikkeling

Brandevoort