Nieuws

Markant project Hourglass bereikt hoogste punt

07-10-2019 – Grote drukte en bedrijvigheid ter hoogte van de bouwplaats van Hourglass op de Amsterdamse Zuidas afgelopen maandag. Het is dan ook de dag dat dit prestigieuze, 80-meter hoge en 19 verdiepingen tellende project zijn hoogste punt bereikt. Terwijl de afbouw aan de voet van dit zandlopervormige gebouw al in volle gang is, worden op grote hoogte de laatste twee prefab gevelpanelen met lichtgekleurd Turks natuursteen geplaatst. De laatste ontbrekende delen van een markant geheel.

Toosten op Hourglass in volle glorie

Pal naast de grote bouwkeet van Hurks staat een feesttent op het modderige terrein. Het heeft flink geregend de laatste dagen en het terrein ligt bezaaid met diepe plassen. Het heeft de genodigden van architectenbureau Dam & Partners, Loyens & Loeff, Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund, de PREM Group en andere betrokken partijen niet belet deze mijlpaal van Hourglass bij te wonen. Ze zijn gekomen op uitnodiging van opdrachtgever SAX Vastgoed V.O.F (een ontwikkelcombinatie bestaande uit de Maarsen Groep & Zadelhoff beheer) en Hurks bouw & vastgoedontwikkeling, die op deze herfstachtige maandag rond de klok van 15.30 uur met hun gasten een toost uitbrengen op het gebouw dat ondertussen in al zijn glorie boven hen uit torent.

Hourglass Bron: Dam & Partners
Een warm welkom in een zee van licht

Imposante entree

Ondertussen gaan de werkzaamheden in en aan Hourglass gewoon door. Want terwijl op 80-meter hoogte de laatste elementen worden geplaatst, wordt van beneden naar boven al volop aan de afbouw gewerkt. Dat ook het interieur van Hourglass straks een imposant resultaat zal opleveren, is nu al zichtbaar. Onder meer door de metershoge begane grond met een indrukwekkende, brede trap van gepolijst Terazzo beton naar het eerste bordes, een atrium dat de eerste paar verdiepingen beslaat, waarin trappen naar hoger gelegen verdiepingsvloeren lijken te zweven. Een effect dat straks nog versterkt zal worden door glazen balustrades. Het zal een voorname entree opleveren, waarin bezoekers van Loyens & Loeff  in een zee van licht en rust een warm welkom worden geheten. De gasten van de Ierse hoteloperator PREM Group betreden Hourglass straks door via een eigen, afzonderlijke entree.  

Extended stay-hotel

Het kantoorgedeelte van Hourglass beslaat circa 21.000 vierkante m² en wordt verhuurd aan juridisch en financieel dienstverlener Loyens & Loeff die momenteel elders op de Zuidas is gevestigd. De 12e tot en met de 16e verdieping wordt ingevuld door het hotelgedeelte. Dit bestaat straks uit 115 appartementen voor langdurig, met name zakelijk verblijf en een openbaar restaurant. Een dergelijk hotel met extended stay is nog niet op de Zuidas aanwezig. Zowel het kantoor- als het hoteldeel wordt afgenomen door Bouwinvest.

Hourglass Bron: Dam & Partners

BREEAM-NL Excellent

Hourglass wordt gerealiseerd naar ontwerp van Dam & Partners, dat ook het naastgelegen Noma House ontwierp. Dat gebeurt in samenwerking met installatiecombinatie Hourglass. Een samenwerkingsverband tussen Klimaatservice Holland en Van den Pol Elektrotechniek voor de installaties. Voor het totale project zal na oplevering een BREEAM-NL Excellent certificaat worden verkregen. De komende maanden zullen alle betrokken partijen met name hun schouders zetten onder de afbouwwerkzaamheden ten behoeve van het kantoordeel, gevolgd door het hoteldeel dat in het voorjaar van 2020 wordt opgeleverd.

Gerelateerde projecten & verhalen

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler

Hyatt Regency Spinoza Hotel
Bouw Onderhoud & Retail

Hyatt Regency Spinoza Hotel