Bouw Onderhoud & Retail

Hyatt Regency Spinoza Hotel

Locatie
Amsterdam
Status
Gereed, 2016
Programma
Binnenstedelijke transformatie voor vijfsterrenhotel
Kenmerkend
Gedeeltelijk behoud van 19e-eeuwse gevel

Het Hyatt Regency Spinoza Hotel aan de Sarphatistraat in Amsterdam werd oorspronkelijk gebouwd op 365 geboorde palen. Dit houtwerk is in de fundering blijven zitten, zoals een deel van de 19e-eeuwse gevel van het voormalige Emma Kinderziekenhuis is blijven staan. Ze maken nu onderdeel uit van de constructie en schil van een vijfsterrenhotel, dat Hurks bouwde midden in de levendige binnenstad.

Rolbeschrijving

Hurks bouw & vastgoedontwikkeling. Realisatie van ‘core shell’, oftewel de constructie en de keramische gevel van het Hyatt Regency Spinoza Hotel. Opdracht uit aanbesteding.

Raceplanning

De casco bouw van het hotel omvatte zes bouwlagen en een kelder met een totale BVO van 16.000 m2 en werd opgetrokken uit breedplaatvloeren in combinatie met prefabelementen. Ruwbouw die tegen de oude gevel en bestaande woningen werd aangebouwd en vervolgens is voorzien van binnenspouwmuren met aluminium kozijnen. De gevel van de nieuwbouw (een ontwerp van Van Dongen–Koschuch Architects and Planners), onderscheidt zich door geglazuurde keramische tegels met markante raampartijen. De werkzaamheden verliepen volgens een ‘raceplanning’: op werkdagen van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdagen tot 15.00 uur.

Communicatie

Voordat Hurks van start ging, werd een BLVC-plan (Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie) opgesteld, ingediend en verdedigd. Ook tijdens de werkzaamheden werd er veel gecommuniceerd met de omgeving. Hurks overlegde met de gemeente, omliggende bedrijven, winkels en scholen. Daarnaast werd er door middel van nieuwsbrieven volop gecommuniceerd met omwonenden.

‘Back of house’

Inmiddels beschikt het hotel over 211 kamers (waaronder 15 suites), conferentiefaciliteiten, een balzaal, bar en lounge, restaurant, binnentuin, gym en spa, en de Hyatt Regency Club. In de ondergrondse laag komen de zogenaamde ‘back of house’ en de parkeergarage met circa 38 parkeerplaatsen.

Gerelateerde projecten & verhalen

Lorentz
Bouw Vastgoedontwikkeling

Lorentz

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen