Bouw Vastgoedontwikkeling

Holland Park: 304 appartementen in levendig Diemen

Locatie
Diemen
Status
Gerealiseerd (2018-2022)
Programma
Woontorens met 304 appartementen en een grote parkeergarage
Kenmerkend
Sfeervolle grachten, Hollandse gevels en gezellige straatjes in het groen

Hurks bouwt aan de voltooiing van een nieuwe grachtengordel. In november 2018 haalde Hurks een bijzondere opdracht binnen; blok 22 en 23 van Holland Park in Diemen Zuid. Maar liefst 304 appartementen met een grote parkeergarage omvat het werk dat Hurks in opdracht van Bergwijkstadspark B.V. bouwt. Een opdracht die in totaal 33 maanden in beslag zal nemen.  

Locatiewijziging zonder weerga
Hoe een slecht lopende kantorenlocatie transformeerde tot een gebiedsontwikkeling die zijn weerga niet kent. Dat is het verhaal van Holland Park in Diemen Zuid. Midden in crisistijd besloot Snippe projecten B.V. te investeren in een plan om uitgebreide woningbouw te realiseren op een kantorenlocatie die niet goed liep. Ook de gemeente Diemen zat met de kwestie in zijn maag. Het plan van Snippe kreeg daarom alle medewerking met een relatief snelle ontwikkelfase tot gevolg. Met de overspannen woningmarkt anno 2018 blijkt Holland Park een gouden greep.

 

 

Holland Park

Sfeervolle grachten
Holland Park is een levendige woonwijk met zo’n 5000 bewoners in Diemen Zuid. De wijk is momenteel in aanbouw en is een goed bereikbaar kleinstedelijk woongebied met een bijzondere architectuur van de hand van Rijnboutt uit Amsterdam. De woonwijk kenmerkt zich door sfeervolle grachten, prachtige gevels, gezellige straatjes en groene binnentuinen. Het plan bestaat uit moderne grachtenpanden, design appartementen, winkels en horeca op nog geen 10 minuten van het centrum van Amsterdam.

Duurzame wijk
Holland Park is een wijk op menselijke schaal. Het ontwerp is een totaalconcept met diverse keuzes en mogelijkheden. Het plan is ontworpen naar voorbeeld van Java Eiland en Sluseholmen in Kopenhagen. Beide succesvolle en geslaagde woonconcepten. In Holland Park zijn duurzame oplossingen toegepast, waarbij alles voldoet aan de nieuwste normen als het gaat om energiegebruik en belasting van het milieu.

Gerelateerde projecten & verhalen

De Bongerd
Bouw Vastgoedontwikkeling

De Bongerd

Klein Kadoelen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Klein Kadoelen

Proosdij-Noord, 2e fase
Bouw Vastgoedontwikkeling

Proosdij-Noord, 2e fase