Bouw Onderhoud & Retail

Friesland Campina Innovation Center

Locatie
Wageningen
Status
Gereed, 2013
Programma
Laboratoria, proeffabriek, facilitaire ruimten en kantoren
Kenmerkend
Ontwikkeling en realisatie duurzaam innovatiecentrum voor eigen rekening en risico

Op de campus van Wageningen University & Research bevindt zich het nieuwe FrieslandCampina Innovation Centre. Het beeldbepalende gebouw biedt ruimte aan ongeveer 400 medewerkers. Zij hebben onder andere de beschikking over circa 4600m2 laboratoria en ruimten voor smaaktesten, een proeffabriek (technohal) van 2500m2, 3800m2 facilitaire ruimten en 7100m2 kantoren.

Rolbeschrijving

Hurks zorgde voor de ontwikkeling en bouw  

Experience Centre

Het FrieslandCampina Innovation Centre biedt ook onderdak aan een Experience Centre, compleet met innovatiekeuken en proefbakkerij. Bezoekers van over de gehele wereld kunnen er producten ruiken, voelen en vooral proeven. Het spreekt voor zich dat een dergelijk gebouw moet voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne.

Duurzaamheid: ‘very good’

FrieslandCampina wilde een zeer duurzaam gebouw voor onderzoek en ontwikkeling gerealiseerd zien. Hurks voorzag het complex onder meer van indirecte adiabatische koeling, warmte-koudeopslag en 300m2 fotovoltaïsche cellen. Dit heeft geresulteerd in het BREEAM-label Nieuwbouw met als prestatieniveau ‘very good’. In de categorie laboratoria is het FrieslandCampina Innovation Centre het eerste gebouw in Nederland dat bij oplevering een BREEAM-label verkreeg.

Gerelateerde projecten & verhalen

Apollo House
Bouw

Apollo House

MetaForum
Bouw

MetaForum

ASV Mercedes Benz
Onderhoud & Retail

ASV Mercedes Benz