Bouw

Buiksloterham&Co

Locatie
Amsterdam
Status
Gereed (2021)
Programma
138 huurwoningen en 71 koopappartementen
Kenmerkend
Stads wonen tussen het Eye Filmmuseum en het voormalige NDSM-terrein

Project Buiksloterham&Co, ontwikkeld door De Alliantie. In totaal omvat het plan 209 wooneenheden. A3, B1 en B4, drie blokken met 138 sociale huurwoningen. B6: 34 koopappartementen en B15: 37 koopappartementen.     

Transformatie havengebied

Buiksloterham&Co ligt in een voormalig havengebied tussen het filmmuseum EYE en het NDSM-terrein in Amsterdam. Het gaat om een masterplan van de Alliantie, Studioninedots en DELVA Landscape Architects. Partijen die dit achtergebleven havengebied willen transformeren naar een bruisend stuk nieuw land. Een creatief en hip gebied met een overvloed aan nieuwe restaurants, bars, hotels en winkels.

 

 

 

Buiksloterham A3 Gebouw A3

Rolbeschrijving

Hurks bouw & vastgoedontwikkeling verzorgt de realisatie van Buiksloterham&Co. Een nieuw te ontwikkelen gebied aan de noordelijke IJ-oever. Woningen in wijken als De Bongerd, Klein Kadoelen en Kop Grasweg in dit gebied; ontwikkelingen waar Hurks eveneens bij betrokken is, vinden gretig aftrek.    

Buiksloterham

Huurwoningen

Deze eerste fase van Buiksloterham, de gebouwen A3, B1 en B4 omvat alleen sociale huurwoningen. Deze wordt verzorgd door de Amsterdamse woningcorporatie De Alliantie.

Gerelateerde projecten & verhalen

Het 7e bastion
Bouw Vastgoedontwikkeling

Het 7e bastion

Aan de Kei
Bouw Vastgoedontwikkeling

Aan de Kei

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen