Bouw Vastgoedontwikkeling

Het Waarschap

Locatie
Blaricum
Status
Gereed, 2015
Programma
12 Da Vinci-herenhuizen
Kenmerkend
Da Vinci-herenhuizen in krijtstreep

Als onderdeel van het project De Landerijen in Blaricum verrees ‘Het Waarschap’. Een deelplan van 12 huizen nabij het Gooimeer in de wijk Blaricummermeent. Uitgevoerd in twee blokken in lichtgrijze en donkergrijze steen zijn deze voorname herenhuizen ruim en geheel volgens het Da Vinci Huis-concept standaard uniek. Maar de echte verrassing schuilt in de plattegrond van de verdieping. Met een overstek van 1.20 m is die werkelijk enorm. Dat onderstreept maar weer eens dat een maatwerkoplossing groot(s) én gevarieerd kan zijn.

Grote boerderijen en schuren

Da Vinci Huis draait om de kunst van het creatief en ingenieus combineren van bestaande bouwstenen, processen en technologieën. Dit zorgt voor brede range aan mogelijkheden met een degelijk en gevarieerd eindresultaat. Bij Het Waarschap refereert het architectuurbeeld aan de grote boerderijen en schuren waar Blaricum bekend om is, maar dan uitgevoerd in moderne materialen en kleuren. Hedendaags is ook het duurzame karakter van de woningen. Deze worden met duurzame energie verwarmd en gekoeld volgens het warmte-koudeopslagprincipe.

Het Waarschap, Blaricum

Breed palet aan kopersopties

Hurks bouw heeft vanaf het voorlopig ontwerp bijgedragen aan het ontwerpproces. Als basis voor het definitieve ontwerp is het Da Vinci Huis-woonconcept van Hurks gebruikt. De nog te realiseren woningen bieden een breed palet aan kopersopties, zoals een uitbouw, een garage, een dakkapel of een dakraam. De woningen worden gebouwd onder de garantie van Woningborg.

Gerelateerde projecten & verhalen

Florijn
Bouw

Florijn

Hooge Steenen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Hooge Steenen

Zijdebalen
Bouw Vastgoedontwikkeling

Zijdebalen