Bouw

Hourglass

Locatie
Amsterdam
Status
Afgerond (2020)
Programma
Multifunctioneel gebouw van 19 verdiepingen met circa 42.000 m2 BVO
Kenmerkend
Zandlopervormig gebouw in symbiose met elegante 'zustergebouw' NoMa-house

Hourglass is een kantoor- en hotelcomplex op de Amsterdamse Zuidas. Het project, dat het BREEAM-label Excellent kreeg, omvat circa 42.000 m² bruto vloeroppervlak. Daarvan is ca. 25.000 m² kantoor, 9.000 m² long stay (hotelappartementen) en 600 m² commerciële plint. Daarnaast werden er 139 ondergrondse parkeerplaatsen gerealiseerd.

In het hart van de Zuidas

De nieuwbouwontwikkeling Hourglass verrees aan de Parnassusweg. Midden op de ‘financial mile’ van Amsterdam staat het op één van de laatste nog vrije plots in het hart van de Zuidas. Gezusterlijk naast het elegante NoMA House, net als Hourglass ontworpen door architectenbureau Dam & Partners. De bedoeling is dat de twee gebouwen elkaars beeld versterken.

Rolbeschrijving
Hurks verzorgde de uitwerking tot Definitief Ontwerp (DO) van fase A1 en het Technisch Ontwerp (fase A2), alsmede de realisatie van Hourglass.

Hourglass, Amsterdam

Iconische architectuur

Hourglass iseen zandlopervormig gebouw van 80 meter hoog met een iconische architectuur. Net als bij NoMA House gaat het om een tijdloos ontwerp met een natuurstenen gevel in een lichte tint. Hourglass is ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F., een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff Beheer.

Gerelateerde projecten & verhalen

Hurks start met bouw Hourglass
Nieuws

Hurks start met bouw Hourglass

De Spakler
Vastgoedontwikkeling

De Spakler

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers