Nieuws

Hurks start met bouw Hourglass

Begin oktober 2017 startte Hurks met de bouw van project ‘Hourglass’ op de Zuidas. ln dit gebouw, dat de vorm heeft van een zandloper, komen onder andere een kantoor en een appartementenhotel. Hourglass wordt ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F.; een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff.

Hourglass, Amsterdam

De bouw ging van start met het drukken en trillen van de eerste damwanden. Later dit jaar start het schroeven van de palen. De toren van 80 meter wordt gebouwd aan de Buitenveldertselaan en is ontworpen door Dam & Partners, die ook het naastgelegen Noma House ontwierp. De in totaal 18 verdiepingen zijn goed voor 35.000 vierkante meter BVO.

Extended stay

Het kantoorgedeelte beslaat 21.000 vierkante meter en wordt verhuurd aan juridische en financiële dienstverlener Loyens & Loeff die momenteel elders op de Zuidas gevestigd is. Dit gedeelte van het Hourglass is gekocht door het Bouw-invest Dutch Institutional Office Fund. Het hotelgedeelte zal bestaan uit 115 appartementen voor langdurig (voornamelijk zakelijk) verblijf en een openbaar restaurant. Een dergelijk hotel met extended stay is nog niet op de Zuidas aanwezig. De verwachte oplevering is in 2020.

BREEAM-NL excellent

Hourglass zal door Hurks bouw & vastgoedontwikkeling worden gerealiseerd in samenwerking met Klimaatservice Holland en Van den Pol Elektrotechniek voor de installaties. De oplevering is eind 2019 gepland. Hourglass zal bij oplevering een BREEAM-NL Excellent certificaat krijgen. Het ontwerpteam bestaat naast architect Dam & Partners uit Zonneveld ingenieurs, DWA, Peutz en Aronsohn management.

 

Gerelateerde projecten & verhalen

Hourglass
Bouw

Hourglass

Gershwin Brothers
Bouw Vastgoedontwikkeling

Gershwin Brothers

MetaForum
Bouw

MetaForum